Figueres

La Fundació Salut Empordà renova el TAC i la sala adjunta

Ha generat una instal·lació confortable, ràpida, de menor radiació i adaptada a la normativa europea que serà obligatòria el 2018

08.06.2016 | 16:54
El TAC de l´Hospital de Figueres.

La Fundació Salut Empordà ha fet millores al Tomògraf Axial Computat (TAC), tant a la maquinària com a la sala. L'actualització informàtica permet obtenir imatges de millor qualitat amb menor radiació, fins a un 40%.
 
Amb aquesta modernització tècnica el temps necessari per dur a terme l'escàner és lleugerament inferior i, per tant, l'usuari haurà de passar menys temps en el TAC. Poder practicar les proves amb menys temps i menor potència comporten un estalvi energètic i una millora pel medi ambient.
 
Amb aquesta actualització el TAC s'adapta a la normativa europea que serà obligatòria el 2018, i que demanarà portar un registre de la radiació que rep el pacient.
 
La millora de les instal·lacions també afavoreix el confort dels usuaris d'aquest equipament. Gràcies a la col·laboració amb Simon i Capel s'ha instal·lat un sistema de llums led que mitjançant la cromoteràpia afavoreix la relaxació. El color i la intensitat de la il·luminació s'adapten a les fases d'exploració per afavorir la relaxació i la confortabilitat de l'usuari.
 
Aquest sistema d'il·luminació s'implementa cada cop més en les noves instal·lacions de radiologia i radioteràpia per tal d'alleujar les sensacions d'angoixa i claustrofòbia que poden provocar en l'usuari.
 
S'ha aprofitat aquesta actuació per reformar els espais de treball propers al TAC que, entre d'altres millores, incorpora un sistema d'il·luminació específic a la sala d'informes que millora el confort visual dels professionals, ja que per poder realitzar aquesta tasca necessiten estar gairebé en penombra. La inversió total d'aquestes millores és de 60.000 euros.
 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema