El proper 17 de juny, al Cercle Sport de Figueres, el prestigiós oncòleg, el Dr Pere Gascón i Vilaplana oferirà la xerrada 'El càncer de mama com a model de tractament de l'oncologia moderna'. L'activitat es farà a les 19.30 hores.

Pere Gascón ha estat fins el mes de Juny del 2014 Director del Servei d´Oncologia Mèdica i Coordinador Científic de l' Institut Clínic de Malalties Hemato-Oncològiques (ICMHO) de l´Hospital Clínic de Barcelona. En l'actualitat es conseller sènior del Servei d´Oncologia Mèdica.

La seva trajectòria mèdica i científica als Estats Units va tenir una durada de 24 anys quan va decidir tornar a Barcelona per prendre possessió del càrrec que ha ocupat fins fa uns mesos. El professor Pere Gascón just en acabar els seus estudis de Medicina a Barcelona es va traslladar als Estats Units on es va formar en les següents institucions: la New York University Medical Center de Nova York, el National Institutes of Health, NIH a Bethesda i la Washington University a St. Louis. En 1984 als 36 anys fou contractat per la Facultat de Medicina de l´Estat de New Jersey (Rutgers University) com a Cap del Servei d´Hematologia i Oncologia, institució en la qual se li va atorgar el grau de Professor vitalici. Des d´aquesta institució fou contractat per l´Hospital Clínic per liderar el Servei d´Oncologia Mèdica.