Figueres

L'hospital reparteix més de 250 de pomes en el Dia Mundial sense Tabac

També s'han realitzat una cinquantena de proves, entre cooximetries i espirometries bàsiques,

01.06.2016 | 16:54
Una moment de l´activitat saludable.

L'Hospital de Figueres ha repartit 255 pomes per sensibilitzar la població dels perjudicis del tabac. L'activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració de la cooperativa Frutícola Empordà, que ha fet donació de la fruita, i als estudiants d'infermeria de la Universitat de Girona i d'auxiliar d'infermeria de l'Institut Alexandre Deulofeu, que han participat activament en la campanya.
 
Diferents pacients del centre i els seus familiars s'han apropat a les tres taules informatives situades a les entrades de l'hospital: accés a hospitalització, edifici est i Consultes Externes. S'han informat dels beneficis de deixar de fumar i de diferents ajudes i formes d'assessorament que tenen a l'abast com els Centres d'Atenció Primària (CAP), CatSalut o diferents App, entre d'altres. Les cigarretes que s'han intercanviat per pomes han estat destruïdes en el mateix moment.
 
També s'han realitzat una cinquentena de proves, entre cooximetries i espirometries bàsiques, dos exàmens que respectivament, determinen l'exposició al fum del tabac i la capacitat pulmonar, que està disminuïda en persones amb hàbit tabàquic.
 
L'Hospital de Figueres, com a membre de la Xarxa Catalana d'Hospitals Sense Fum, s'ha adherit al Dia Mundial Sense Tabac per sensibilitzar la població que el consum de tabac és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura i evitable.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema