Roses

La Flashmob de Roses coincideix amb el Dia del Supervivent de Cāncer

La impulsa la Fundaciķ Roses Contra el Cāncer diumenge i inclou una masterclass gratuīta de zumba a l'aire lliure

30.05.2016 | 16:26
Des de fa cinc anys, Roses celebra la Flashmob

La Fundació Roses Contra el Càncer celebra aquest diumenge, a les 6 de la tarda, una nova edició, la cinquena, de la Flashmob en solidaritat amb els malalts de càncer. Com a novetat enguany coincideix la festa amb la celebració del Dia Nacional del Supervivent de Càncer. Aquest dia té l´objectiu de traslladar a la societat les necessitats i problemàtiques que afronten els pacients de càncer després d´haver superat la malaltia.

Una de les novetats és que s'impartirà una masterclass gratuïta de zumba amb la col·laboració del centre Muévete de Roses. L'organització adverteix que cal dur una samarreta de color verd.

Molts supervivents de càncer s´enfronten a reptes físics, mentals i socials com a conseqüència de la seva malaltia i el seu tractament.

Segons un estudi realitzat per la FECEC (Federació Catalana d´Entitats Contra el Càncer) al 2014, a Catalunya, hi ha unes 107.778 persones que convivien amb un diagnòstic de càncer (60.606 homes i 47.172 dones). Es constata que l´augment anual de supervivents de càncer és al voltant de l´1,6% en les dones i de l´1,7% en els homes.

Per això, des de la Fundació (entitat pertanyent a la FECEC), creuen que han d´estar preparats per oferir solucions i donar resposta a les necessitats dels supervivents, i ofereixen els seus serveis de suport psicosocial i terapèutic a aquestes persones que ho poden necessitar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaįos recomanats: Premis cinema