Roses

La Flashmob de Roses coincideix amb el Dia del Supervivent de Cāncer

La impulsa la Fundaciķ Roses Contra el Cāncer diumenge i inclou una masterclass gratuīta de zumba a l'aire lliure

30.05.2016 | 16:26
Des de fa cinc anys, Roses celebra la Flashmob
Des de fa cinc anys, Roses celebra la Flashmob

La Fundaciķ Roses Contra el Cāncer celebra aquest diumenge, a les 6 de la tarda, una nova ediciķ, la cinquena, de la Flashmob en solidaritat amb els malalts de cāncer. Com a novetat enguany coincideix la festa amb la celebraciķ del Dia Nacional del Supervivent de Cāncer. Aquest dia té l´objectiu de traslladar a la societat les necessitats i problemātiques que afronten els pacients de cāncer després d´haver superat la malaltia.

Una de les novetats és que s'impartirā una masterclass gratuīta de zumba amb la colˇlaboraciķ del centre Muévete de Roses. L'organitzaciķ adverteix que cal dur una samarreta de color verd.

Molts supervivents de cāncer s´enfronten a reptes físics, mentals i socials com a conseqüčncia de la seva malaltia i el seu tractament.

Segons un estudi realitzat per la FECEC (Federaciķ Catalana d´Entitats Contra el Cāncer) al 2014, a Catalunya, hi ha unes 107.778 persones que convivien amb un diagnōstic de cāncer (60.606 homes i 47.172 dones). Es constata que l´augment anual de supervivents de cāncer és al voltant de l´1,6% en les dones i de l´1,7% en els homes.

Per aixō, des de la Fundaciķ (entitat pertanyent a la FECEC), creuen que han d´estar preparats per oferir solucions i donar resposta a les necessitats dels supervivents, i ofereixen els seus serveis de suport psicosocial i terapčutic a aquestes persones que ho poden necessitar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaįos recomanats: Premis cinema