Cinc aliments que semblen sans però no ho són

Existeixen determinats aliments que consumits a llarg termini, poden portar conseqüències negatives

30.05.2016 | 18:37
Cinc aliments que semblen sans però no ho són

El menjar poc saludable és una de les principals raons per les que la societat està més obesa i malalta que mai. Això pot passar perquè moltes vegades consumim aliments que pensàvem que eren beneficiosos per a la salut quan la realitat era més aviat la contrària.

Avui dia és fàcil mirar enrere i trobar aliments que abans semblaven saludables però que ja s'ha demostrat que el seu consum a llarg termini pot ser nociu per a la salut. Aquests són només alguns d'ells.

1. Los aceites vegetales
A diferència dels greixos animals, els olis d'origen vegetal sempre s'han considerat més saludables ja que s'ha demostrat que el seu consum, a curt termini, redueix els nivells de colesterol a la sang. Però aquest tipus d'olis (de gira-sol, oliva, blat de moro, etcètera) posseeixen tres tipus diferents d'àcids grassos (saturats, monoinsaturats i poliinsaturats) i el seu abús a llarg termini pot elevar el risc de patir malalties del cor, com han demostrat diversos estudis.

2. La salsa de soja
Menció especial mereix la salsa de soja. Aquest tipus d'oli tan de moda gràcies a la cuina japonesa es crea a partir de fermentar les llavors de la soja amb el fong Aspergillus oryzae. Tot i que la salsa de soja és bastant saludable, el procés mitjançant el qual es fermenten les salses de soja que trobem en diversos establiments integren diversos químics que augmenten el risc de patir càncer i defectes genètics, segons diversos estudis.
 

3. Sucs de fruita industrials
Molta gent comet l'error de creure directament que els sucs de fruites són sans. Però això és un greu error. Els sucs que trobem al supermercat estan compostos majoritàriament per sucre i químics que imiten el gust de les fruites, el que es tradueix en una simple beguda ensucrada amb gust de fruita. A més, en els sucs que preparem a casa moltes vegades cometem l'error d'agregar gran quantitat de sucre i colar la polpa, que és el més sa d'aquest aliment.

4. La margarina
Ja fa uns quants anys que la mantega va ser crucificada pel seu alt contingut en greixos saturats. En aquell temps molts experts van recomanar reemplaçar-la per la margarina, però aquesta versió no és molt saludable. Aquest aliment no és més que una barreja de químics i olis vegetals refinats que han estat processats fins semblar-se a la mantega.

 

5. Les begudes dietètiques
Quan una persona comença a fer una dieta el primer que se li ocorre és substituir els menjars i begudes de sempre per altres més 'light'. Però les begudes dietètiques i tot bàsicament begudes carbonatades que en lloc de sucre utilitzen edulcorants artificials com sacarina, aspartam o ciclamat.

 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema