L'olor a peus és un dels problemes que més incomoditats genera a qui el pateix, fins al punt que pot limitar seriosament les seves relacions socials. En els peus hi ha 250.000 glàndules sudorípares, les responsables d'emetre la suor. Això, per si mateix, no és el que causa la mala olor, però sí quan entra en conjunció amb els bacteris. Existeixen diferents pautes a l'hora de prevenir l'olor de peus com de combatre-ho.

- Triar sabates adequades: el calçat ha d'afavorir que el peu respiri de forma adequada. Si posseeix molts elements plàstics o sintètics, com determinades sabatilles esportives, els bacteris poden acumular-se. Tampoc és convenient repetir el mateix calçat més de dos dies, ja que els bacteris no s'eliminen de les sabates.

- Presència de fongs: és una de les causes més freqüents de la mala olor. Cal advertir si hi ha fongs i, en cas afirmatiu, consultar amb un metge. Lliurar-se d'ells afavorirà la higiene dels peus i contribuirà a eliminar la mala olor.

El fenomen de el ´peu d'atleta´ és una erupció cutània causada pels fongs, fent que la pell d'entre els dits aparegui resseca i esquerdada.

- Estrès i ansietat: són dos elements presents en les situacions quotidianes de moltes persones i que activen les glàndules sudoríperes, donant lloc a la hiperhidrosis, una sudoració excessiva que es dóna amb major freqüència en mans, peus, aixelles i cap. També pot estar provocada per l'efecte secundari d'alguna medicació.

- Mitjons: es recomana l'ús de mitjons de materials naturals, com la llana i el cotó, ja que, igual que en el cas de les sabates, els components sintètics són els que afavoreixen que els doncs suïn més.

- Com rentar-se els peus: per descomptat, és una recomanació indispensable per combatre la mala olor. Els peus han de rentar-se amb aigua i sabó, sense oblidar-se dels espais entre els dits. Existeixen sabons antibacterianos recomanats especialment per als peus.

Una vegada feta la neteja, es pot aplicar una tovalloleta exfoliant o pólvores de talc que ajudin a eliminar els bacteris morts que queden als peus, restes que han de retirar-se. A l'hora d'assecar-se, és important fer-ho també en l'espai entre dit i dit.

Solucions casolanes contra la mala olor

-Vinagre de poma: és un dels remeis casolans més populars. Ajuda a regular el nivell de PH i a eliminar el nivell de bacteris que hi ha en els peus. S'ha de barrejar en un recipient aigua calenta amb cinc cullerades de vinagre i submergir els peus aquí durant deu minuts.

-Bicarbonat de sodi: es poden tirar un parell de cullerades a l'interior del calçat a la nit o bé aplicar-les en un recipient d'aigua tèbia i banyar-se els peus en ell.

-Gingebre: es talla una arrel de gingebre i es ralla, introduint el resultat en un cassó amb aigua a bullir. El líquid que resulti es pot aplicar pels peus abans d'anar a dormir.