Els beneficis del sexe són molts, però a partir dels 50 té uns efectes sobre la salut bastant positius segons publica Sexplace.es . Els seus sexòlegs expliquen que mantenir relacions sexuals a partir dels 50 redueix de manera important els problemes d'insomni. El motiu no és un altre que s'allibera una gran quantitat d'oxitocina i disminueix el cortisol, per la qual cosa l'estat de benestar i relaxació augmenta de forma considerable contribuint a agafar el son.

La sexòloga Michela Guarente, indica que "Practicar sexe un parell de vegades a la setmana en plena maduresa millora els problemes del somni per dos motius; més relaxació i més cansament, dos requisits indispensables per poder agafar el son", exposa.

I és que a partir de certa edat, l'exercici físic cansa però sobretot té beneficis cardiovasculars que es poden associar a altres activitats relacionades amb l'esport a menor nivell.

En l'home madur, el sexe suposa un avantatge a l'hora de cuidar la pròstata, ja que són diversos estudis els que indiquen que l'ejaculació de forma regular redueix les probabilitats de desenvolupar càncer de pròstata.

En la dona madura, un altre dels principals beneficis del sexe és que combat la sequedat vaginal. En aquest sentit, la sexòloga informa que "en la menopausa es dóna la molesta circumstància que la sequedat vaginal pot presentar-se de forma sobtada.

Una vegada que es tracti la menopausa, mantenir relacions sexuals de forma relativament freqüent millorarà el flux sanguini cap a la vagina i com a conseqüència hi haurà més lubricació natural, la qual cosa implica menys dolor. I això portarà a tenir més sexe."

En l'aspecte menys sexual i més amorós, mantenir relacions a partir dels 50 millora de forma important la comunicació en la parella. De forma especial, les parelles que són actives sexualment i porten convivint molts anys junts troben un punt de complicitat més que aporta majors nivells de satisfacció matrimonial.

Resumint, els amants majors de 50 que practiquin sexe de forma regular dormiran millor, gaudiran de millor salut, gaudiran més de la relació amb la seva parella i seran més comunicatius. A més, es destaca la importància de l'experiència, que unit al coneixement de la parella converteix el sexe en la maduresa en una vivència absolutament necessària.