La dona a punt de donar a llum a l'hospital Verge de l'Arrixaca de Múrcia pot triar el procediment que més li interessi, sempre atenint-se als protocols que té el centre hospitalari. Fer-ho asseguda, estirada o en una banyera, són algunes de les opcions que se li ofereixen a la dona que està de part, encara que per aquest últim procediment encara hauran d'esperar.

La intenció de la direcció de l'hospital era posar en marxa dues sales amb banyera abans de l'estiu, però el retard en les obres de l'hospital infantil, que ocupa l'espai destinat a aquest servei, ho impedirà.

"Encara no sabem en quin moment ho podrem oferir, però per descomptat no serà a l'estiu, això segur", va comentar Concepción Martínez, llevadora i sotsdirectora d'Infermeria de l'Matern-Infantil. Aquestes dues noves sales s'han dissenyat per seguir les indicacions del ministeri de Sanitat d'oferir a les futures mares alternatives de part natural.

L'hospital, tot i el retard, està ja formant al personal per quan puguin oferir el part a l'aigua, i està organitzant tot el sistema.

No caldrà apuntar-se prèviament, sinó que quan arribi el moment, la futura mare informarà sobre la seva preferència "i si la banyera està lliure" s'utilitzarà.

"Això sí, només està previst el seu ús en els casos de gestació de risc '0', ja que en tot moment es dóna prioritat a la salut de la mare i del fill", ha apuntat Martínez. També «s'aniran afinant les condicions i requisits» necessaris.

A Maternitat no saben encara quina demanda pot tenir el part a la banyera, "ho anirem veient amb el temps", però sí que en hospitals d'altres ciutats on ja estan funcionant són bastant reclamades.