Són poques les afortunades que es lliuren de la pell de taronja, que per a res és sinònim de sobrepès o de manca d'activitat. Algunes famoses esportistes que cuiden al màxim la seva alimentació i el seu entrenament també tenen cel·lulitis a les cames. Sense anar més lluny, la totpoderosa Serena Williams, pura fibra.

Més del 90 per cent de les dones i un bon percentatge d'homes, tenen cel·lulitis, una inflamació del teixit adipós que preocupa, més enllà de l'estacional "operació biquini" i porta a empreses cosmètiques i farmacèutiques a invertir fins a un 2,5% de seus beneficis.

Com plantar-li cara a aquest enemic tan comú anomenat cel·lulitis? Algunes pautes es resumeixen en tres grans pilars: alimentació equilibrada, exercici i rutines de bellesa.

Alimentació equilibrada per dir adéu a la pell de taronja

La base per lluir estupenda i sentir-te també amb energia és tenir una bona alimentació, basada en l'equilibri, la fruita i les verdures, beure aigua ... Els aliments alcalins, els que contenen potassi (plàtan, coliflor, espinacs ...) els rics en fibra, els llegums (que ens aporten proteïnes vegetals) són cartes al nostre favor per dir adéu al greix acumulat en cames i estómac. Són aliments que combaten la cel·lulitis, ajudant al cos a desfer-se de greixos.

No obstant, també hi ha el grup dels aliments "dolents", aquells que la seva ingesta contribueix a la creació de pell de taronja i per tant, hauríem d'evitar consumir: el sucre blanc, els menjars processades, els fregits, les begudes alcohòliques, el menjar ràpid, la brioixeria, les begudes gasoses...

Exercici aeròbic contra la cel·lulitis

Els exercicis físics es poden classificar en dos grups: anaeròbics i aeròbics, també coneguts com cardio. En aquest últim grup entren aquells exercicis en què utilitzem una gran quantitat de músculs i el cos consumeix ingents quantitats d'oxigen, així que és més fàcil cremar una major quantitat de greixos.

Al gimnàs, els aparells que millor serveixen per combatre la cel·lulitis són les el·líptiques, les bandes caminadores, les bicicletes, les classes d'spinning ... Tanmateix, si no tens temps o pressupost per a apuntar-te al gym, pren nota d'aquests exercicis ràpids que podràs realitzar a l'aire lliure o a casa.

Realitza esquat regulars, mantenint l'esquena recta. Al flexionar les cames ajunta els braços com si resessis o estira'ls cap endavant; separa els braços quan estiris les cames. Fes aquest exercici durant almenys 30 segons.

El segon exercici consisteix a realitzar més esquat, però d'una manera més intensa: quan flexions els genolls has d'arribar gairebé a terra amb el cul i quan t'aixequis no estiris del tot les cames. Fes l'exercici durant almenys 30 segons.

Fes esquat amb brincadas: si tens problemes de genolls no saltis, fes esquat però sense saltar. Has de fer aquest exercici durant 30 segons.

Si no estàs acostumada a fer exercici pots començar amb menys temps i posteriorment anar augmentant la durada de cada prova. El més important és la constància, fer-ho cada dia, per veure els canvis.

Rutines de bellesa

Coneix la ruta de les cremes anticel·lulítiques. El millor és fer-se amb una bona crema i aplicar-la al matí i a la nit, amb un massatge. Ha de ser sempre en direcció al cor, dels turmells cap a l'abdomen. A les cames, només cal fer un cercle amb les dues mans i anar pujant-amb un moviment de pressió ascendent constant; mentre a l'abdomen, el massatge s'ha de fer mitjançant cercles concèntrics.

Utilitza un guant de lufa o una esponja exfoliant. Raspallar diàriament la pell en cada dutxa, de manera suau però constant, contribueix a eliminar cèl·lules mortes, millora la circulació i ajuda a que els productes cosmètics penetrin millor.