El Govern ha acordat licitar un contracte per a adquirir 20.712 dosis de vacunes de la triple vírica, que combaten malalties com la rubèola, el xarampió i la parotiditis.

El Departament de Salut de la Generalitat pot satisfer així les necessitats de vacunació previstes d'acord amb les recomanacions de salut pública. El contracte d'adquisició es licita per un import de 147.336,88 euros.

La vacuna Triple Vírica s'administra als 12 mesos i la segona dosi queda fixada als 3 anys d'edat, segons el nou calendari de vacunes sistemàtiques presentat pel Departament de Salut el 14 de març passat.

Les vacunes, un paper clau en la salut pública

Catalunya sempre ha tingut un paper capdavanter en les polítiques vacunals, comptant amb el suport del Consell Assessor de Vacunacions en què participen les societats científiques més representatives. El primer calendari vacunal es va fer a començaments de 1980 i des de llavors s'ha anat actualitzant periòdicament.

L'actual calendari vacunal de Catalunya es va aprovar al juliol de 2014 i inclou la protecció enfront de les malalties produïdes per quinze microorganismes diferents en les diferents etapes de la vida, incloent-hi també l'etapa adulta.

Les vacunes a Catalunya, com a la resta de l'Estat, no són obligatòries. Les incloses al calendari vacunal s'administren gratuïtament als més de 1.200 centres vacunals. El calendari inclou les vacunes més adequades en el moment més adient. Són les que eviten les malalties més freqüents i/o greus, les que tenen vacunes més efectives i segures, i les més adients per al nostre entorn.