El Departament de Salut ha informat aquest dilluns d´un tercer cas de Zika en una dona embarassada a Catalunya. En total, en la última setmana s´han detectat 6 casos nous, 3 homes i 3 dones, que eleven a 28 la xifra de persones afectades. Segons l´Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), tots els casos són importats, amb antecedents d´haver estat a l´Amèrica del Sud i Central, on el virus està més estès, i haurien patit una picada de mosquit.

Salut va engegar fa un mes el protocol de seguiment específic per dones embarassades amb Zika, que consisteix principalment en anàlisis de sang per analitzar la presència d´anticossos contra el virus, ecografies i neurosonografies cada tres o quatres setmanes per detectar una possible microcefàlia en el fetus.

L´ASPCAT recorda que en la majoria d´ocasions, el Zika provoca "un quadre lleu amb febre moderada, exantema que s´estén des de la cara a la resta del cos, artritis o artràlgia passatgera, conjuntivitis i símptomes inespecífics com ara miàlgia, cansament i mal de cap". A més, "acostumen a resoldre´s sense complicacions greus". També indica que "les infeccions asimptomàtiques són freqüents", ja que "s´estima que només 1 de cada 4 infectats desenvolupa un quadre clínic", tal com s´apunta a l´informe de seguiment del Zika de l´Agència de Salut Pública.