Un dels grans problemes de salut dels països desenvolupats és el sobrepès; el sedentarisme, les presses a l'hora de menjar, la ingesta de productes precuinats i altres mals hàbits que es converteixen en aliats dels quilos de més. Algunes persones gaudeixen d'un metabolisme envejable i malgrat menjar de tot no augmenten de pes. No obstant això, la majoria de la població ha de controlar tant allò que mengen com els hàbits per evitar engreixar. Coneixent unes pautes bàsiques, mantenir a ratlla el nostre pes saludable és molt més fàcil, per això, a continuació t'oferim uns consells.

Beure un got d'aigua abans de menjar

Existeix molta controvèrsia sobre si és millor beure abans, durant o després dels àpats. Un equip d'investigadors de la Universitat de Birmingham va comprovar mitjançant un experiment amb persones que el millor mètode per aprimar és bevent un got d'aigua abans del menjar. Després de 12 setmanes de prova, aquells que havien introduït aquest hàbit havien aconseguit perdre fins a quatre quilos.

La raó és que l'aigua omple l'estómac i, en conseqüència, mengem menys. A més, si l'aigua està freda, els músculs de l'estómac es contreuen i d'aquesta forma, tenim menys gana.

L'esmorzar, l'àpat més important del dia

Es tracta d'un clàssic, però és un pilar fonamental en la nostra alimentació. Esmorzar bé no només ens aporta forces per afrontar el dia, sinó que evita que arribem a l'hora de dinar morts de gana. Diversos estudis demostren que aquelles persones que se salten l'esmorzar ingereixen molta més menjar al migdia.

A més, el dejuni perllongat fa que el metabolisme emmagatzemi més grassa, així que no t'oblidis mai de començar el dia amb un bon desdejuni.

Menjar sense distraccions

És habitual acompanyar els àpats veient la televisió o consultant el mòbil. Error! No només perquè es desaprofita un moment perfecte per xerrar amb la família o amics mentre es gaudeix del menjar o sopar, sinó també perquè en posar el nostre focus d'atenció en altres aparells perdem el control del que ingerim, ja que ho fem de forma automàtica.

A més, un estudi nutricional de la Universitat d'Illinois reflecteix que l'impacte de la publicitat fa que mengem productes menys sans, més greixosos, que no hauríem d'incloure en la nostra dieta.

Mastegar diverses vegades el menjar

El nostre cervell triga al voltant d'uns 20 minuts a enviar-nos el senyal que estem sadollats, per això és fonamental mastegar al voltant d'unes 20 vegades cada mos, deixant el cobert en el plat mentre ho fem. Menjar de forma pausada es converteix en un gran aliat a l'hora de perdre pes, perquè el nostre cos i la nostra ment prenen consciència de quan estem plens.

A més, el fet de servir el menjar en plats petits, és també un altre mètode que juga un gran paper psicològic a l'hora de controlar el que mengem. Veure un plat petit ple ens omple mentalment més que un plat gran a mig fer, encara que tots dos tinguin la mateixa quantitat de menjar.

Ficar-nos al llit abans i descansar més hores

Les persones que se'n van al llit tard consumeixen més calories que els que es van a dormir aviat. Així ho assegura un estudi de la Universitat de Chicago en el qual es reflecteix que aquells que allarguen el dia consumeixen més menjar precuinat, begudes edulcorades, brioixeria industrial...

A més, el descans és fonamental per al nostre cos i la nostra ment. Aquelles persones que dormen poc o malament acaben menjant més durant el dia o assaltant la nevera durant la nit.