Si estàs pensant en deixar de fumar i vols oblidar-te dels efectes de la nicotina, has de saber que hi ha una sèrie d'aliments que t'ajudaran en aquesta tasca. La nicotina és una substància produïda per la planta del tabac i és la responsable, entre unes altres, de l'addicció a fumar. Per això, si el que vols és eliminar aquesta substància del teu organisme el primer que has de fer és començar per la teva dieta.

La nicotina es queda a l'organisme dels fumadors i els fa més difícil la tasca de deixar de fumar. Per desfer-te d'aquesta substància i començar una vida allunyada del tabac, apunta't aquesta llista d'aliments. La majoria d'ells són fruites i hortalisses, ideals per depurar l'organisme, tot i que l'aigua també es convertirà en la teva millor aliada per reposar el teu cos dels efectes del tabac.

Taronges

La nicotina fa que baixin els nivells de vitamina C en l'organisme. Per això, es recomana el consum de taronges, que són una font molt important d'aquesta substància.

FOTO: Getty Images

Llimones

Per reduir els efectes de la nicotina a la pell és recomanable ingerir llimones dues o tres vegades a la setmana. D'aquesta manera, les cèl·lules de la teva pell es regeneraran gràcies als efectes de la vitamina C.

Kiwis

El kiwi és una de les fruites amb més propietats. Els seus alts nivells en vitamines A, C i I fan d'aquesta fruita una de les més apropiades per depurar l'organisme i deixar-lo ben net. Cal tenir en compte que, al fumar, els nivells de les vitamines citades anteriorment es veuen rebaixats considerablement.

Nabius

La nicotina fa que pugin els nivells de sucre i gràcies a fruits com aquests aconseguiràs compensar-los.

FOTO: Getty Images

Granades

La nicotina redueix els nivells d'oxigen a la sang, per aquest motiu les magranes són ideals per combatre aquests efectes. Els seus efectes sobre la circulació de la sang fan que sigui una fruita perfecta per regenerar els teus glòbuls vermells.

Bròcoli

Els efectes depuratius d'aquesta hortalissa són altament coneguts. La vitamina B, principal component d'aquest aliment, és el millor combatent contra els efectes del tabac. El mateix fa la NRF2, una altra substància de la qual el bròcoli en posseeix grans nivells.

Espinacs

L'àcid fòlic, present en els espinacs, és perfecte per eliminar la nicotina de l'organisme.

FOTO: Getty Images

Pastanagues

Les vitamines A, C i K ajuden a enfortir les nostres defenses. D'aquesta manera, és més fàcil actuar contra els efectes nocius de la nicotina.

Col

Les propietats antioxidants de les cols es converteixen en un aliat indispensable per aquells que volen oblidar-se del tabac.

Aigua

És prou conegut per tothom que el cos es deshidrata després de fumar. Per això, és recomanable beure molta aigua perquè sigui més fàcil abandonar aquest hàbit i netejar l'organisme.