El cervell humà no està preparat per a la multitasca, cosa que actualment fem amb freqüència. Veure la tele i estar amb el mòbil a la vegada, és una cosa habitual a dia d'avui. Són alguns hàbits nocius per a la nostra sesera. Segons Larry Kim, fundador de l'empresa de publicitat en línia WordStream, el cervell humà està dissenyat per centrar-se en una sola tasca, de manera que un excés d'informació disminueix la seva velocitat de funcionament.

Per justificar la seva teoria, Kim explica que el neuròleg Earl Mille, de l'Institut Tecnològic de Massachusetts, estima que el cervell no està adaptat a la multitasca; és a dir, quan les persones pensen que estan fent diverses coses de manera simultània, en realitat canvien ràpidament de labor i, cada vegada que ho fan, es produeix una pèrdua cognitiva.

A més, aquesta variació genera mals hàbits. Per exemple, quan vam enviar un correu electrònic o escrivim un tuit, vam rebre una dosi de dopamina com a recompensa. El cervell vol rebre més quantitats d'aquesta substància i per això vam canviar de tasques, per obtenir una recompensa ràpida.

Aquesta activitat, però, afavoreix la formació d'un addictiu cercle viciós: sembla que duem a terme moltes tasques al mateix temps però, en realitat, resulten poc productives. A més, la multitasca ens impedeix estructuralizar nostre pensament o ignorar la informació no rellevant i això afecta l'efectivitat i qualitat del nostre treball.

Una investigació de la Universitat de Londres ha demostrat que el quocient intel·lectual (CI) dels examinats que intentaven resoldre diverses tasques simultàniament queia, com si haguessin passat la nit sense dormir o haguessin fumat marihuana. La multitasca també provoca la producció de cortisol, l'hormona d'estrès. El dany provocat per intentar abastar diferents ocupacions pot ser irrecuperable.