Roses va celebrar ahir al vespre el Dia Mundial contra el Càncer, amb un acte al vestíbul del Teatre Municipal que va comptar amb un públic nombrós. La presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer, Pilar Serra, es va dirigir als assistents afirmant que "enguany el Dia Mundial contra el Càncer, es celebra sota el lema "Nosaltres podem, tu pots" amb la idea de posar èmfasi en la necessitat d´emprendre accions i posar en marxa tot el que ja sabem per impulsar la lluita global contra aquesta malaltia". Unes paraules que van donar a l´encesa d´un gran llaç amb espelmes, que va servir per a transmetre el missatge encoratjador de la importància de fer visible aquesta malaltia, per així aconseguir una millor conscienciació i promoció d´hàbits saludables. Per fer-la encara més visible l'entitat ofereix l'opció de penjar fotos a les xarxes socials amb els hashtags de la campanya #DiaMundialcontraelCàncer i #NosaltresPodemJoPuc.

Durant l'acte va haver-hi la recitació de poemes la soprano Clara Valero qui va interpretar "uns temes alegres, perquè m´han dit que interpretés música alegre", que van ser ´Omnio Babino Caro´ de Puccini, ´Tango de la Menegilda´, una sarsuela de la GranVia ,´Voi che satete´ de les Bodes de Fígaro de Mozart, i una quarta improvisada que va interpretar a petició de Pilar Serra, que va ser ´Donde lieta uscì al tuo grido d´amore´, també de Puccini.

El Dia Mundial contra el càncer se celebra tots els anys el dia 4 de febrer, tot i que Roses ho va celebrar ahir ja que avui comença el Carnaval, i uneix el món sota un únic lema per tal de posar en relleu la lluita contra el càncer. L´objectiu de la jornada és reduir el nombre de morts evitables cada any. Per això es pretén augmentar la conscienciació sobre el càncer entre la població en general i pressionar els governs per tal que adoptin mesures contra aquesta malaltia.

Així mateix, va emplaçar als assistents al dia 6 de març a l´envelat de la plaça Frederic Rahola on la Fundació Roses contra el Càncer organitzarà la seva Fideuà popular anual.