El cor The Gospel Viu Choir ha protagonitzat el concert solidari de Nadal que cada any, i ja en són tretze, se celebra al Teatre Municipal de Roses a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer. Aquesta coral, dirigida per Moisès Sala, ha posat sobre l'escenari una proposta arriscada, trepidant i innovadora sota el títol 'Non Stop Gospel'. El públic, omplint de gom a gom, la sala teatral ha ovacionat l'actuació.

Melodies agosarades, harmonies contundents, noves tendències estètiques i ritmes colpidors han tocat la fibra dels assistents. Un concert de gospel divers, atractiu i en consonància amb l'ocasió: la solidaritat envers els malalts de càncer i els seus familiars.

La recaptació del concert solidari ajuda al finançament dels projectes que estan en curs a la Fundació Roses contra el Càncer, i també és per a una beca bianual de 20.000 euros que s'atorga a l'Institut Oncològic de Girona, l'ICO.

Aquest any es finança el segon any de la Beca bianual presentada al concert 2014, destinada al projecte 'Fenotip de les mutacions NRAS en el càncer colorrectal: caracterització clínico-molecular i cerca de noves teràpies'. Els responsables del projecte són el Dr. Queralt, del Servei d'Oncologia Mèdica, i el Dr. Menéndez, responsable del Laboratori de Recerca Traslacional, ambdòs de l'ICO.

Un estudi obert en vies d'obtenir resultats

El doctor Queralt, present a l'escenari amb Pilar Serra i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, després d'agrair molt sincerament "l'esforç que fan la Fundació i els habitants de Roses en ajudar a la investigació del càncer", ha explicat que "l'estudi que estem realitzant gràcies a la vostra ajuda és analitzar perquè uns trets genètics responen d'una manera tan diferent al mateix tipus de tumor, és a dir, uns trets genètics que tenen el mateix pronòstic i en canvi responen de manera totalment oposada al tractament perquè han fet una mutació". El projecte, per tant, té com a objectiu, i així ho afegeix el facultatiu, "esbrinar perquè aquests trets genètics actuen diferent, i després, quines estratègies hem de seguir amb aquells pacient que pateixen la mutació. Un estudi, però que es troba en una fase preliminar i que esperem l'any vinent donar resultats".

Des de la Fundació Roses Contra el Càncer han volgut fer arribar el seu agraïment a totes les persones que han assistit al concert i a totes les persones que han col·laborat per fer-ho possible, com The Gospel Viu Choir i l'Ajuntament de Roses. "Un especial agraïment a la centena de patrocinadors que ajuden en el finançament", diuen els responsables de la Fundació.

II Zumbathon Solidària, aquest dissabte, dia 19 de desembre, a les 17.00 hores

D'altra banda, aquest dissabte, 19 de desembre, la Fundació Roses contra el Càncer ha organitzat la 2a edició de la Zumbathon Solidària, una master class benèfica de zumba els beneficis de la qual es destinaran a la investigació del càncer infantil. La classe magistral es fa al Poliesportiu Municipal, de les 17.00 hores a les 19.00 hores. S'ha fixat un preu de 5 euros, si bé els menors de 10 anys hi poden participar de forma gratuïta. Trobareu tota la informació a la web de la Fundació Roses contra el Càncer.