Xarxa pública

El Centre de Dia de Salut Mental de l'Alt Empordà fa 20 anys

Ha celebrat l'aniversari amb una jornada de portes obertes a les instal·lacions de Figueres

24.11.2015 | 07:58
L´equip professional del Centre.

El Centre de Dia de Salut Mental de l'Alt Empordà, ubicat a Figueres, ha celebrat els 20 anys de la seva creació amb una jornada de portes obertes dedicada especialment als seus usuaris, familiars i professionals de l'organització.

Durant l'acte commemoratiu, celebrat divendres passat, el director assistencial de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines, Claudi Camps, va destacar el centre de dia com a un dispositiu clau en la rehabilitació psicosocial de les persones que pateixen un trastorn mental greu. Per la seva banda, el cap de sector, Lluís Jordà, va posar de relleu que el gran repte de totes les parts que treballen en l'àmbit de la salut mental "és la recuperació real del projecte vital dels usuaris afectats per aquest tipus trastorn"; tot i això, Jordà va deixar palès el canvi en la percepció social de la malaltia mental durant aquests 20 anys. També hi van intervenir dos usuaris del centre que van manifestar el benefici que representa per a les seves vides l'assistència al centre de dia.

El Centre de Dia d'atenció a la salut mental és un espai relacional i terapèutic atès per un equip multidisciplinar, dirigit a persones majors de 18 anys que pateixen un Trastorn Mental Greu i ofereix atenció individualitzada, amb tallers i activitats, que permet a les persones continuar integrades en el seu medi sociofamiliar, donant suport a l'usuari i el seu entorn. El centre, amb un població de referència d'uns 150.000 habitants, va atendre l'any 2014 un total de 66 persones. Durant 20 anys ha atès més de 400 persones.

El centre, en la seva actual ubicació al carrer La Jonquera 62-72, es va inaugurar el 3 de desembre de 2004. En les seves instal€lacions també s'hi acullen el centre de salut mental d'adults i el centre de salut mental infantojuvenil. La ubicació dels tres dispositius en un sol espai facilita la integració dels recursos que es troben distribuïts sobre una superfície de planta baixa i pis (745,20m2), segons les necessitats de cada d'un d'ells, amb entrades i sales d'espera independents.

El Centre de Dia de Salut de l'Alt Empordà forma part de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines gestionada per l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), empresa pública de la Generalitat de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema