Un grup de joves, de 15 a 18 anys de Vilafant han participat a la primera trobada filosòfica per a adolescents, conduïda per José Carlos Arroyo, coach i assessor filosòfic, a l'Espai Jove, amb l'objectiu de crear un espai de diàleg sobre temes tan diversos com l'amor, l'amistat, els valors en general i treballar així la seva salut emocional i benestar. Aquesta primera sessió s'ha dedicat a l'autoestima, i en aquest sentit els participants han pogut compartir el que més els amoïna: sobretot han parlat de com les influències que reben de fóra els poden arribar a afectar negativament, tal i com passa amb els adults, explica Arroyo 'el que mostra clarament que estan confosos perquè dipositen la seva vàlua en l'exterior'. Per altra part els joves amb una autoestima més bona són aquells que conreen una activitat que els apassiona, ja sigui teatre, dansa o música, entre d'altres, 'perquè d'aquesta manera connecten millor amb la seva identitat'.

Apropar la filosofia als nens i als joves, engrescar-los per incentivar el seu esperit crític i fer-ho d´una manera fàcil perquè ells puguin parlar, relacionar-se i debatre tot allò que els interessa és l'órígen d'aquesta proposta que es vol traslladar a altres pobles de la comarca i també a Figueres a principi de l'any que ve.

A més es tracta d'una iniciativa que es farà paral·lelament als cafès filosòfics per a adults. Aquesta proposta ja engresca des de fa dos anys a més d'una quarantena de persones, un cop al més. Aquest dijous se celebra al Cafè dels Tints, amb la perfecció com a tema i la trobada coincideix amb el dia internacional de la filosofia.