L´Organització Mundial de la Salut ha publicat un comunicat aclarint que la seva recomanació no és eliminar totalment la carn vermella i processada de la dieta, sinó "reduir-ne el consum". L´OMS admet que ha rebut "un nombre de preguntes, comentaris de preocupació i demandes d´aclariment després de la publicació de l´informe de l´Agència Internacional de Recerca del Càncer que relacionava la carn processada amb el càncer de còlon". Segons l´organització, el text "no demana a la gent que deixi de menjar carn processada sinó que diu que reduint el consum d´aquests productes es rebaixa el risc de càncer de còlon".

Aquest dilluns l´Agència Internacional de Recerca del Càncer, que forma part de l´OMS, va fer públic un informe que descrivia la carn processada (els embotits, el bacó o les salsitxes) com cancerígena, i a la carn vermella com a "probablement cancerígena". Davant de l´alarma i els dubtes que ha generat l´anunci, l´OMS ha remarcat que en un informe del 2002 ja recomanava "reduir el consum de carn per reduir el risc de càncer".

L´organització remarca que l´anunci d´aquesta setmana "confirma aquesta recomanació" de fa 13 anys, però no demana l´eliminació de la carn de la dieta. De fet, l´OMS precisa que a principis de l´any vinent els seus experts analitzaran "les implicacions de salut públic" de les últimes recerques i "l´espai de la carn processada i vermella dins del cont4ext d´una dieta saludable".