La Fundació Salut Empordà (FSE) ha obtingut, des del 2006, les certificacions ISO i EMAS sobre gestió ambiental que acrediten el seu compromís amb el medi ambient. L'any 2014 es va aconseguir disminuir tant el consum d'energia, en un 6%, com l'ús de lleixiu, en un 12%. Però aquests percentatges s'incrementaran encara més en el futur, ja que cada cop que es fa front a una obra o reforma del centre s'aposta clarament per la sostenibilitat.

És el cas de la reforma de la primera planta d'hospitalització, presentada la setmana passada, on els criteris aplicats s'adrecen a fer més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient tots els nous espais.

Així, el canvi d'il·luminació dels passadissos, amb llums led, permet proporcionar més claror i al mateix temps representen un estalvi energètic.

També s'ha treballat en la millora dels tancaments de les habitacions dels pacients que s'han fet més aïllants de les condicions climàtiques externes.

Amb tot això s'abarateix la despesa de climatització dels nous espais i es fan més confortables. En aquest sentit, el director d'Enginyeria de l'FSE, Jordi Massons, va remarcar que "la inversió feta en les obres de reforma revertirà en un estalvi immediat en despeses d'energia, concretament preveiem una disminució d'un 20% en el consum d'electricitat i calefacció".