Aquest dilluns l'Agència Internacional d'Investigació sobre el Càncer (IARC, en la sigla en anglès), l'agència sobre càncer de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), alertava d'un augment del risc de càncer pel consum de carn vermella i de carn processada.

L'informe, que està disponible en línia a 'The Lancet Oncology', té un apartat en el qual fa una diferenciació sobre els tipus de carn i, així mateix, defineix el que considera carn processada, ja que cal recordar que la carn vermella també té un valor nutricional que no ha de ser rebutjat de la dieta.

"La carn vermella té un valor nutricional. Per tant, aquests resultats són importants per permetre als governs ia les agències reguladores internacionals realitzar avaluacions de risc, per tal de balancejar els riscos i beneficis de consumir carn vermella i carn processada, i poder brindar les millors recomanacions dietètiques possibles ", ha assenyalat el doctor Christopher Wild, director de l'IARC.

L'Agència defineix com carn vermella tots els tipus de carn muscular de mamífers, com ara la carn de res, vedella, porc, xai, cavall o cabra; mentre, considera que és carn processada la carn que s'ha transformat a través de salaó, curat, fermentació, fumat o altres processos per millorar el seu sabor o la seva conservació.

La majoria de les carns processades contenen carn de porc o de res, però també poden contenir altres carns vermelles, aus, menudeses o subproductes carnis com ara la sang.

L'agència posa com a exemple de carns processades gossets gossos calents, el pernil en llauna, salsitxes, carns en conserva (corned beef), i cecina o carn seca, així com carn en llauna, i les preparacions i salses a força de carn.