L'Equip d'Atenció Primària (EAP) Albera Salut, amb seu a Peralada, és un dels cinc EAP que rebran el certificat de Centres Acreditats en un acte presidit pel Conseller de Salut demà dimecres 21 d'octubre. Els altres EAP que rebran l'acreditació són Sardenya, Sarrià Vallvidrera Les Planes, Vallcarca-Sant Gervasi i Vic.

Les Entitats de Base Associativa (EBA) que van optar per acreditar-se han superat el procés amb un alt percentatge, posant de relleu el nivell de qualitat i de competència d'aquests equips.

Els Equips d'Atenció Primària autogestionats, com a centres que ofereixen serveis públics de salut, també s'han sumat a la iniciativa de vetllar per la qualitat del seu servei, avaluant-ne els resultats. Amb aquest objectiu l'EAP Albera Salut, l'EAP Sardenya, l'EAP Sarrià Vallvidrera Les Planes, l'EAP Vallcarca-Sant Gervasi i l'EAP Vic van incorporar-se a al procés d'acreditació del centre, obtenint el certificat d'EAP acreditat que atorga el Departament de Salut, amb uns resultats altament satisfactoris.

Els elevats percentatges obtinguts en l'avaluació han esdevingut un impuls pels centres per seguir treballant en la millora, amb esforç i il·lusió.

L'acreditació determina un nivell de qualitat superior als estàndards exigibles per a l'autorització administrativa d'un centre sanitari. Mitjançant aquesta avaluació es certifica que el centre ha aconseguit un nivell de qualitat i competència. L'acreditació és voluntària, si bé és condició necessària per ser centre proveïdor del Servei Català de la Salut.

Els Equips d'Atenció Primària acreditats fins el 30 de setembre de 2015 rebran aquest dimecres el certificat d'Equip d'Atenció Primària acreditat en un acte presidit pel Conseller de Salut, Boi Ruiz, al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona.