Quatre allotjaments de Peralada han decidit apostar per tenir fruita fresca a la recepció del seu establiment i per servir-ne en tots els àpats. Els quatre han rebut el distintiu Aquí Sí-Fruita i Salut. Els allotjaments adherits al projecte són l´Hotel de la Font, Can Genís, Can Gori i Can Bastons, els quals han esdevingut aliats de l´administració en oferir i difondre els beneficis de menjar fruita fresca.

El lliurament de distintius s'ha fet oficial aquest diumenge passat, en el marc de la Mostra de Gastronomia de Peralada, en el decurs d'un acte en què es va servir fruita fresca llesta per consumir i aigua, mentre que els pastissers de la vila van preparar degustacions de postres saludables.

A més, la festa va estar amenitzada pel grup de música de pop en català Crossing i va comptar amb la participació de representants de l'Ajuntament de Peralada, d'Albera Salut -entitat que gestiona el Centre d'Atenció Primària-, de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i de l'entrenadora de natació sincronitzada Anna Tarrés.

El projecte Aquí Sí-Fruita i Salut és l'aposta del Pla Interdepartamental de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya per promoure el consum de fruita fresca. La iniciativa parteix del Departament de Salut (ASPCAT) en col·laboració amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i del Departament d'Empresa i Ocupació. Per portar a terme aquest projecte, a Peralada, s'ha comptat amb la implicació de diferents àrees de l'Ajuntament i d'Albera Salut.

L'objectiu és que la fruita fresca sigui accessible, fàcil de consumir i es converteixi en un hàbit estès. Actualment, tot i que Catalunya és un gran productor de fruita fresca de qualitat, només un 10,9% de la població (segons l'Enquesta de Salut de Catalunya de 2014), de 6 anys o més, menja les 5 racions de fruita o verdura que es recomana consumir diàriament atesos els beneficis per a la salut que comporta la seva ingesta.