Figueres

El DEA Alt Empordà farà classes per l'ús dels desfibril·ladors externs automàtics

El 16 d'octubre se celebra el Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

09.10.2015 | 17:40
L´Alt Empordà compta amb diversos desfibril·ladors exteriors

El proper 16 d'octubre, Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca, el Grup DEA Alt Empordà organitza una activitat a la plaça de l'Ajuntament de Figueres.

Enguany, l'activitat va dirigida a la població general a qui s'ensenyaran les maniobres de compressió toràciques i la utilització dels desfibril·ladors externs automàtics. En aquesta ocasió, l'activitat recollirà els somriures dels participants i en farà un mosaic que posteriorment es convertirà en una exposició itinerant.

Amb aquesta activitat es continua amb la divulgació a la població general de la primera atenció davant una mort sobtada que es va iniciar ja fa 3 anys amb l'ensenyament als instituts.

La mort sobtada és una patologia que afecta a persones aparentment sanes i a qualsevol edat, la majoria dels casos es produeixen fora de l'àmbit hospitalari. Es considera que és responsable de 10 morts cada dia a Catalunya i de 1.000 morts cada dia a Europa.

Més del 70% de la població no sabria què fer davant un cas de mort sobtada i en aquests casos la supervivència disminueix cada minut que passa sense fer res. Tant és així, que al cap de deu minuts les possibilitats de recuperació són pràcticament inexistents. Per això és important la difusió d'aquests coneixements a la ciutadania.

El Consell Català de Ressuscitació, a través dels seus instructors, realitza cada any una sèrie d'actes per conscienciar la població general de la necessitat d'aprendre a reconèixer una mort sobtada i començar les maniobres de ressuscitació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema