Declaracions del conseller

Salut garanteix que no limita la reproducció assistida a les dones homosexuals

El conseller Boi Ruiz recorda que una resolució del Parlament per no aplicar la restricció d'aquests serveis a les dones amb parella femenina

08.10.2015 | 16:43
El CatSalut garanteix els tractaments

Després de la polèmica sorgida arran de la condemna a la Comunitat de Madrid per haver discriminat una parella de dones homosexuals en retirar-los l'accés al tractament de reproducció assistida, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que a Catalunya no es limita a les dones lesbianes ja que s'aplica una resolució del Parlament aprovada a instàncies de tots els grups parlamentaris que instava a no aplicar la restricció d'aquests serveis que va fer el govern espanyol. Ruiz ha assegurat que el CatSalut garanteix els tractaments i que només hi ha ''criteris clínics'' que poden condicionar l'accés a aquests serveis en el sistema sanitari públic.

El conseller de Salut ha dit que és ''cada servei qui estima o desestima'' el tractament i sempre per raons de caràcter mèdic. Considera que no hi pot haver una norma per tots els supòsits que són ''tan diversos''. Boi Ruiz ha manifestat que el CatSalut garanteix l'accés als tractaments de reproducció assistida a tothom, i que en cap cas, es discrimina per qüestions de condició sexual. Ruiz també ha assegurat que es donen els mateixos intents a les parelles heterosexuals que a les homosexuals, tot i que normalment no comporten tants problemes de fertilitat. Les llistes d'espera funcionen, en aquest cas, com a tots els altres serveis del sistema sanitari públic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema