Tot nou a Medicina Interna

L'Hospital estrena la reforma de la primera planta

Aquesta part de l'equipament és ara més eficient, sostenible, confortable i acollidora, i els treballs han costat 145.000 euros

05.10.2015 | 14:15
Els representants de la Fundació Salut Empordà

L'Hospital de Figueres reobrirà en les pròximes hores la primera planta de Medicina interna que des de principis d'estiu ha estat en obres. L'objectiu final era fer-la més sostenible, eficient i confortable. Amb un pressupost de 145.000 euros, els treballs han inclòs una millora dels tancaments de les habitacions, aïllant-les millor de les condicions externes, i un canvi de la il·luminació dels passadissos amb llums led, que permetrà reduir el consum elèctric un 30%, entre altres reformes. La planta disposa de 39 habitacions, individuals i dobles, amb capacitat per a 61 pacients. L'any passat es va reformar la planta de Maternoinfantil i la previsió és que l'any vinent es remodeli la de Cirurgia.

Amb la idea d'actualitzar la primera planta, dedicada a la Medicina interna, les obres s'han centrat en fer de l'espai més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Així s'ha canviat la il·luminació dels passadissos -oberta les 24h- incorporant llums led, una tecnologia més eficient que permetrà reduir el consum elèctric un 30%, segons ha explicat el director d'Enginyeria de l'Hospital de Figueres, Jordi Massons. Una altra actuació s'ha centrat en la millora dels tancaments de les habitacions per aïllar-les més bé de les condicions exteriors i així aconseguir també abaratir la despesa de climatització.

També s'ha renovat una part del sistema intercomunicador entre el pacient i la infermera, que permet reduir el nombre de desplaçaments dels professionals. Així mateix, s'han reformat els passadissos amb un canvi de color i la instal·lació de plaques protectores a les parets i s'ha aprofitat per renovar la senyalització i canviar la numeració de les habitacions per fer-la més lògica. Aquesta planta consta de 39 habitacions, entre individuals i dobles, amb capacitat per a 61 pacients.

Pel que fa a dins de les habitacions, s'han renovat les plaques del sostre per unes de vinil -un material que facilitarà millor la neteja-, i s'ha millorat la imatge i els elements tècnics de les capçaleres dels llits.

Una obra que va començar el juliol

Els treballs van començar a mitjans de juliol i han acabat a principis d'octubre. Primer es van fer les actuacions en una meitat de la planta per després continuar a l'altre sector. Els pacients s'han hagut de traslladar a la zona que no estava afectada per les obres. En les pròximes hores, però, està previst que es reobri el servei a tota la planta.

El projecte ha tingut un cost de 145.000 euros i es correspon a la segona fase d'un pla de millora per remodelar les tres plantes d'hospitalització del centre. La primera es va fer l'any passat a la planta baixa on hi ha el servei Maternoinfantil. L'última actuació important d'aquest espai es va fer els anys 90 amb una ampliació.

Segons ha explicat el gerent del centre sociosanitari, Martí Masferrer, "convenia molt arreglar aquesta planta" i ha anunciat que l'any vinent hi ha previst reformar la segona planta, dedicada a Cirurgia i Traumatologia. D'aquesta manera es completarà la reforma de les tres plantes.

L'hospital està gestionat a través de la Fundació Salut Empordà que aquest 2015 ha destinat un total de 650.000 euros en inversions.

Una estada de 5,1 dies de mitjana

Entre les dades facilitades pel centre, destaca que durant el 2014 es van fer 8.020 altes amb una estada de mitjana de 5,1 dies. L'ocupació es va situar en un 84,7%. El cap del servei de Medicina interna, Enric Pedrol, ha declarat que aquesta planta és el "pal de paller" de tot hospital tal i com demostra que a dia d'avui, el 44,5% del total dels malalts ingressats en aquest centre ho estan per un tema de Medicina interna.

Per la seva banda, la presidenta de la Fundació Salut Empordà i alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha subratllat que amb les obres es podrà millorar l'atenció dels malalts i el seu entorn. "Aquí s'hi està per obligació i era una obligació nostre oferir un espai més confortable i alegre possible", ha afirmat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema