Les farmàcies estan autoritzades a vendre la vacuna contra la meningitis B a partir de l'1 d'octubre després que el medicament deixi de ser classificat com d'us hospitalari i passi a ser de "prescripció mèdica no restringida", segons ha estimat l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS), que depèn del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. La vacuna Bexsero® de la Companyia Novartis Vaccines and Diagnostics S.r.l. es va autoritzar a la Unió Europea al gener del 2013, segons informa el ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Es tracta d'una vacuna injectable indicada per a la immunització activa a partir de dos mesos d'edat enfront de la malaltia meningocòccica invasiva causada per Neisseria meningitidis serogrup B.

En un primer moment, la vacuna va ser qualificada per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris com d'ús hospitalari sobre la base de les seves característiques farmacològiques i per la seva novetat. No obstant, l'Agència ha avaluat noves dades de qualitat i seguretat presentats per la companyia després de la distribució de més d'1.200.000 dosi de la vacuna a tot el món i ha modificat les condicions de dispensació de la vacuna perquè estigui disponible en les oficines de farmàcia.

Una vegada presa aquesta decisió, el titular de l'autorització de comercialització ha d'adaptar els seus envasos a les noves condicions de dispensació, la qual cosa es produirà a partir d'aquest mes d'octubre, segons ha assenyalat el Ministeri.