L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha detectat que diversos consumidors de la demarcació de Girona han adquirit a través d'Internet, un complement alimentós que està relacionat amb l'aparició d'efectes adversos per a la salut. Es tracta del producte 'Pura Alegria', un cremagreixos distribuït per l'empresa HERION.MX de Mèxic. La comercialització d'aquest producte no ha estat notificada a les autoritats competents, tal com obliga la legislació de complements alimentosos, i per tant no està permesa.

La composició i la finalitat d'aquest producte són molt similars a les del producte Therma Trim, que ja va ser alertat a principis d'aquest any per produir efectes tòxics.

El Centre de Farmacovigilància de Catalunya ha informat l'Agència de salut Pública d'un cas que presentava efectes adversos relacionats amb el consum d'aquest producte i que va ser atès en un centre sanitari, amb simptomatologia neurològica. La persona afectada continua sota vigilància mèdica.

Per tal d'evitar riscos per a la salut, es recomana evitar el consum d'aquest producte i recorda als consumidors la importància d'adquirir els aliments i, en especial, els complements alimentosos per les vies de comercialització legalment establertes.