Acord del Ministeri de Sanitat i les autonomies

Vacunaran de la varicel·la als nadons d'entre 12 i 15 mesos

La primera dosi d'aquest fàrmac s'aplicarà a partir de l'any i la segona a partir dels 3 i 4 anys

29.07.2015 | 16:45
El conseller de Salut, Boi Ruiz,

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest dimecres en el marc del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut incloure la vacuna de la varicel·la al calendari de vacunació infantil en edat pediàtrica primerenca. La primera dosi d'aquest fàrmac es començarà a administrar de manera sistemàtica als infants d'entre els 12 i els 15 mesos mentre que la segona dosi s'administrarà als nens d'entre els 3 i 4 anys. Fins ara, només es vacunava de la varicel·la a partir dels 12 anys d'edat a aquells menors que no havien passat la malaltia o als que presentaven patologies prèvies.

El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, ha presidit aquest dimecres el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut en què hi participen els titulars de Sanitat de totes les Comunitats Autònomes, entre els quals el conseller de Salut, Boi Ruiz.

El punt que més debat ha generat ha estat la inclusió de la vacuna de la varicel·la al calendari de vacunació infantil que finalment ha estat aprovat per consens però sense la unanimitat de totes les autonomies per les reticències expressades per bona part de les comunitats on governa el Partit Socialista.

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Jesús Sánchez Martos, ha avançat als mitjans a mitja reunió que el ministre i els titulars autonòmics de Sanitat han aprovat per consens administrar la primera dosi de la vacuna de la varicel·la als nadons d'entre 12 i 15 mesos i la segona dosi als infants d'entre 3 i 4 anys.

El cost per al conjunt de les autonomies serà de 6 MEUR

Així mateix, Sánchez Martos ha afegit que el cost total d'aquest fàrmac per al conjunt de les Comunitats és de 6 milions d'euros, 600.000 a Madrid, però no ha precisat qui es farà càrrec del seu finançament.

El conseller madrileny de Sanitat ha expressat la seva felicitat per aquesta aprovació en el marc del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut perquè, segons ell, s'acabarà amb el turisme vacunal i perquè augmentarà la seguretat dels ciutadans. Així mateix, ha subratllat que Madrid començarà a administrar aquesta vacuna als infants a partir del mes de setembre.

D'aquesta manera es dóna compliment a les reivindicacions dels pediatres que des de fa temps reivindicaven que s'alliberés la venda d'aquest fàrmac a les farmàcies o que s'introduís al calendari de vacunació comú. A més, el ministeri de Sanitat va decidir retirar la vacuna de la varicel·la de les farmàcies el setembre de 2013 per evitar la sobrevacunació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema