La Fundació La Marató de TV3 ha repartit més d'11 milions d'euros entre 44 projectes de recerca sobre les malalties neurodegeneratives gràcies a la recaptació obtinguda en la darrera edició. Aquest dijous s'ha celebrat l'acte de lliurament d'ajudes als 79 científics que duran a terme els treballs guardonats en els pròxims 3 anys. El conseller de Salut, Boi Ruiz, que ha assistit a l'acte, ha afirmat que La Marató és un projecte "inimitable, amb la capacitat única d'impulsar la recerca biomèdica i de mobilitzar el conjunt de la societat". El conseller ha destacat la "importància de la recerca com una inversió d'alta rendibilitat on el retorn és molt més alt que la inversió".

El doctor Carlos Casasnovas, de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, ha agraït aquesta inversió en recerca en nom de tots els investigadors premiats i ha destacat la responsabilitat que representa investigar gràcies als donatius de milers de ciutadans anònims, a qui els ha dit que "no els decebran i que cada euro suposarà una millora per a la salut".

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Brauli Duart, ha declarat que amb La Marató, "Catalunya és líder en solidaritat al món" i ha posat l'accent en el paper destacat que ha tingut aquest projecte solidari en l'avenç de la recerca sobre 14 grups de malalties al llarg de 22 anys.

L'èxit de recaptació de La Marató 2013 ha permès finançar 44 projectes de recerca sobre les malalties neurodegeneratives, destinant-hi més d'11 milions d'euros. Es tracta de l'edició del programa que ha aconseguit finançar el nombre més alt de projectes, superant els 42 sobre el càncer de La Marató 2012, i d'una de les inversions en recerca més importants que s'han fet en 22 anys d'història de la iniciativa.

Durant els pròxims 3 anys, un total de 79 equips de recerca treballaran en la creació de nous mètodes de prevenció i diagnòstic i tractament de les malalties neurodegeneratives.

Dels 44 projectes que seran finançats, 23 són unitaris i 21 coordinats entre dos o més centres d'investigació, impulsant d'aquesta manera el treball en xarxa dels diferents grups de recerca. Els projectes es duran a terme en 54 centres d'investigació: 38 són catalans, 9 de l'estat espanyol i 7 d'àmbit internacional.

En 22 edicions, la Marató de TV3 ha recaptat 131 milions d'euros i ha impulsat de manera decisiva la investigació científica d'un gran grup de malalties mitjançant el finançament de 680 projectes de recerca biomèdica d'excel·lència.