Transport ferroviari

Adif llança una oferta de 205 nous llocs de treball

Es tracta de la primera contractació de personal que posa en marxa la companyia en els últims sis anys

30.08.2016 | 16:23
ADIF gestiona les infraestructures ferroviàries.

Adif ha obert una oferta d'ocupació pública, la primera que posa en marxa en els últims sis anys, per incorporar un total de 205 nous treballadors a la companyia que construeix i explota la xarxa ferroviària.

Aquest procés de contractació d'Adif se suma al que Renfe va obrir el passat mes de maig per 522 treballadors, 340 d'ells maquinistes, i que actualment es troba en fase de selecció. En el cas de la companyia que gestiona les vies i les estacions ferroviàries, del total de 205 llocs de treball que ofereix, 125 corresponen a factors de circulació i altres catorze a oficials de telecomunicacions.

També busca 16 oficials zeladors de línies electrificades i cinquanta muntadors elèctrics d'instal·lacions de seguretat, segons l'anunci que la companyia ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Aquests treballadors se sumaran als 13.014 empleats amb què Adif comptava a tancament del 2015. No obstant això, la companyia està autoritzada per a realitzar 262 noves contractacions aquest any, de manera que pròximament realitzarà una nova convocatòria per a altres 57 places, segons ha detallat l'empresa.

De moment, els interessats en concórrer al procés de selecció pel qual Adif elegirà els nous treballadors compten amb un termini de vint dies naturals a partir de demà dimecres, dia 31, per sol·licitar la seva inscripció en les proves d'accés. Per a participar en aquestes proves, hauran d'abonar prèviament una taxa d'14,97 euros a través de CaixaBank.

Els 784 nous llocs de treball que en total s'oferiran en el sector ferroviari són fruit del pla d'ocupació que Renfe i Adif, companyies públiques dependents del Ministeri de Foment, van acordar amb els seus sindicats a finals del passat any dins de la negociació dels seus respectius nous convenis col·lectius.

En virtut d'aquests plans d'ocupació, les dues empreses van abordar prèviament, durant el passat exercici, sengles plans de baixes voluntàries.

Renovació de plantilles

L'objectiu últim de Renfe i Adif és renovar les seves plantilles, per rejovenir-les, atès que presenten una edat mitjana d'uns 54 anys, i incorporar professionals adaptats a les noves necessitats de les empreses i que aportin valor.

Les dues companyies ferroviàries llancen aquests plans d'ocupació gràcies, a més de als acords amb els seus sindicats, a la mida inclosa en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2016, que es va autoritzar a les empreses públiques a contractar personal per reposar fins a un 60% dels treballadors que hagin perdidoen els últims anys.

Renfe i Adif renoven el seu personal coincidint amb l'extensió de la xarxa d'Alta Velocitat (AVE) espanyola, després de la posada en servei de més de 500 nous quilòmetres en els últims anys, i amb el continu increment dels passatgers del ferrocarril. A més, actualment estan pendents de la prevista obertura a la lliure competència del transport de passatgers en tren.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema