C's reclama inversions per acabar amb "el col·lapse" de les urgències al Trueta

El diputat Jorge Soler recolza la candidata per Girona i participa en una reunió amb responsables de l'hospital

20.06.2016 | 18:44
Jorge Soler, amb la candidata per Girona Magarita Santo

Ciutadans (C's) reclama més inversions a l'hospital Trueta de Girona per acabar amb "el col·lapse" a l'àrea d'urgències. El diputat Jorge Soler ha donat suport a la candidata per Girona al Congrés, Margarita Santo, i ha participat en una reunió amb la gerència i la direcció de l'hospital. "Igual que a tot el territori, al Trueta les llistes d'espera no acaben de millorar i els professionals pateixen sobrecàrrega", ha afirmat el diputat que aposta per "una millora clara del sistema sanitari a Girona". Soler ha recordat que, des del Parlament, han denunciat les carències a urgències i el mal funcionament del nou model territorial d'ambulàncies. "Això s'ha de millorar i canviar", opina. També ha assegurat que un dels motius pels quals no van donar llum verda als pressupostos és que no incloïen partides per a aquestes inversions "bàsiques".

El diputat de C's ha assegurat que el "col·lapse" a les urgències del Trueta fa que els pacients s'hagin "d'esperar moltíssim" i que les ambulàncies tinguin "problemes per desencotxar" malalts. "Hem traslladat la nostra preocupació a la gerència de l'hospital, són coses que s'han de millorar i canviar", ha exposat. De fet, Soler ha afirmat que no van recolzar els pressupostos del Govern perquè no incloïen partides concretes per acabar amb la saturació de l'hospital i atacar les inversions que calen.

Un altre punt feble en l'àmbit sanitari a la demarcació per a C's ha estat la implantació del nou model del transport sanitari. "Segurament a Barcelona o a Girona ciutat funciona però quan en allunyem ja no funciona", ha exposat. Per això, advoca perquè les ambulàncies que donen cobertura al territori siguin "unitat completes" amb metges, infermer i tècnic.

Segons Soler, la reducció de les llistes d'espera i alliberar els professionals de la sobrecàrrega són prioritats per a C's, també a les comarques gironines. En aquest sentit, ha lloat el trasllat i ampliació del laboratori regional, que abans estava al Trueta i ara està al parc hospitalari Martí i Julià de Salt. El diputat recorda que millora l'eficàcia i, alhora, allibera espai per ampliar les urgències de l'hospital de referència.

Després de la reunió, la candidat de C's per Girona al Congrés, Margarita Santo, ha defensat una redistribució del la inversió sanitària a totes les comunitats autònomes de l'Estat usant criteris d'equitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema