Demarcació de Girona

Endesa destina enguany més de 4 MEUR al Pla d'estiu de neteja i protecció dels boscos

S'han realitzat tales i esporgues selectives de les masses vegetals que creixen al voltant de les infraestructures elèctriques

17.06.2016 | 11:25
S´han realitzat tales i esporgues selectives

Endesa destina enguany a la demarcació de Girona més de 4 MEUR en el Pla anual per a la campanya de protecció dels boscos, vertebrat, bàsicament, en dos eixos principals: la neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica i la realització de termografies, més enllà de les revisions exhaustives de totes les instal·lacions.

Del total de 97.833 quilòmetres de línies elèctriques que Endesa té a Catalunya, el 53,78% són aèries i, per tant, estan subjectes d'alguna manera a zones boscoses o amb vegetació. L'especial orografia dels boscos, com a element viu, que creix i canvia constantment, fa que la Companyia –conscient de les dimensions de la seva xarxa- destini una inversió singular per protegir els espais forestals catalans, seguint les seves directrius de sostenibilitat i protecció ambiental. Es focalitzen els espais boscosos i d'altres especialment sensibles per a la societat, que reclamen una protecció i una dedicació màxima. A la demarcació gironina, Endesa té 668 quilòmetres de línies d'alta tensió, 4.531 de mitjana tensió i 11.205 de baixa tensió, de les quals un 56% són aèries i, per tant, subjectes de transcórrer per zones forestals.

D'aquesta manera, una de les tasques essencials és la tala i esporga selectiva de la massa forestal –arbres, sotabosc i arbustos- que creix al voltant de les línies elèctriques, tot respectant l'espai estipulat per l'administració entre el bosc i els cables més pròxims. Aquests tipus de treballs es realitzen seguint els criteris de col·laboració amb agents del territori, com bombers, agents forestals, Parcs Naturals de Catalunya o les administracions locals i autonòmica, totes elles especialment sensibles a les zones forestals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema