Campanya

Olòriz: "Amb la República recuperarem els drets laborals"

Els candidats republicans per Girona denuncien que "amb els 1.909 MEUR d'interessos del FLA es podrien pagar set plans de xoc i emergència social"

08.12.2015 | 21:16
Joan Olòriz i David Mascort

El número 2 al Congrés d'ERC per Girona, Joan Olòriz, ha assegurat que "amb la República Catalana recuperarem els drets laborals i apujarem l'actual salari mínim, allunyat de la realitat". Olòriz ha volgut centrar el missatge electoral en les propostes que defensa ERC per reactivar l'economia. "La reforma laboral imposada pel PP impulsa la precarització", ha dit el número 2, en contraposició a allò que porten els republicans al seu programa. "Espanya basa el model en grans empreses, fa obres faraòniques i quilòmetres de TAV sense viatgers; a Catalunya, apostem per fer una nova política industrial i potenciar les petites i mitjanes empreses", ha precisat el número 6 de la llista, David Mascort.

La candidatura d'ERC per Girona ha fet campanya aquest dimarts pel mercat de la Devesa de Girona. Els seus números 2 i 6, Joan Olòriz i David Mascort, i el cap de llista al Senat, Quim Ayats, ho han aprofitat per desgranar les propostes que defensa el partit en economia i denunciar els "greuges i l'ofec" que pateix Catalunya per part de l'Estat.

"A la República Catalana recuperarem els drets laborals i apujarem el salari mínim en un 40% en un termini de quatre anys", ha dit Olòriz. I hi ha afegit: "Els estàndards de vida a Catalunya són incompatibles amb l'actual sou mínim, certament allunyat de la realitat del nostre entorn europeu més immediat". L'objectiu, ha precisat el número 2, és impulsar una "sortida catalana" de la crisi. "La reforma laboral imposada pel PP impulsa la precarització", ha subratllat.

Per la seva banda, Mascort ha exposat el model econòmic que vol impulsar ERC, diametralment oposat al de l'estat espanyol. "Espanya basa el model en grans empreses, fent obres faraòniques, quilòmetres de TAV sense viatgers, aeroports buits de passatgers...", ha dit. I ha contraposat: "A Catalunya, el nostre model es basa en petites i mitjanes empreses; som un estat emprenedor".

Els interessos del FLA, set plans de xoc

"Apostem per una nova política industrial, per crear un fons nacional per a la innovació que actuï com a capital-llavor i capital-risc públic que enforteixi les pimes i aposti pels nous jaciments d'ocupació i innovació tecnològica", ha afegit Mascort. Per la seva banda, el candidat al Senat, Quim Ayats, ha centrat el seu missatge en denunciar el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). "Amb els 1.909 MEUR d'interessos que hem abonat, podríem pagar set vegades el pla de xoc i d'emergència social", ha dit.

Des d'ERC també expliquen que, entre les propostes en matèria econòmica del programa, hi ha la reconversió de l'Institut Català de Finances (ICF) en un banc d'inversions industrials i suport a les pimes. "Es tracta d'una prioritat, sobretot després que la crisi liquidés el sistema de caixes territorial", diuen els republicans. I conclouen: "Sense l'estatus d'estat independent, Catalunya no podrà aconseguir la fitxa bancària pertinent que li permeti operar amb garanties i la potència necessària per finançar adequadament les nostres empreses industrials i tecnològiques, i endegar projectes estratègics".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema