Ple del Parlament

Junqueras celebra la posada en marxa "del procés cap a la independència" al Parlament

El líder dels republicans assegura que es tracta d'un procés de "connexió" amb els ciutadans i insisteix que el Parlament farà "el que cregui oportú"

09.11.2015 | 18:53
Imatge general de l´hemicicle durant el debat

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat que el Parlament hagi tirat endavant "el procés cap a la independència" i la constitució d'una república dins la UE, ha dit. Després de la votació, el dirigent d'Esquerra ha assegurat que tot plegat emana del 27-S en el que entén, per tant, com una "connexió" amb els catalans. Junqueras ha posat èmfasi en el procés constituent que s'obre a partir d'ara i per això ha convidat tant als ciutadans com als diputats que no són netament independentistes a sumar-s'hi. Sobre la reacció del govern espanyol, Junqueras ha donat per fet que es prendran mesures "oportunes" de la mateixa manera que ho farà "la majoria democràtica" per "defensar la voluntat democràtica dels ciutadans".

En declaracions als mitjans de comunicació, Junqueras ha defensat que una majoria parlamentària "molt àmplia" s'ha expressat per "posar en marxa el procés cap a la independència i la constitució d'una nova república catalana en el marc de la UE". "Obeirem aquest mandat democràtic expressat en majoria parlamentària", ha avisat. I en aquest sentit, ha fet una invitació a diputats i ciutadans no clarament independentistes per sumar-se a la "definició" d'una nova república "naixent", amb la mirada posada als parlamentaris de Catalunya Sí que es Pot.

Junqueras ha recordat que la declaració independentista emana del mandat del 27-S i per això n'ha parlat com una "connexió" entre el Parlament i els catalans. Sobre la reacció del govern espanyol a partir d'ara, Junqueras s'ha mostrat convençut que l'executiu de Rajoy prendrà "les mesures oportunes" de la mateixa manera que "la majoria democràtica del Parlament farà el que cregui oportú per defensar la voluntat democràtica dels ciutadans".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema