Ahir dilluns va ser el meu darrer dia com a president de l'entitat, a partir d'avui en Marià Lorca assumeix aquesta responsabilitat que, estic segur, exercirà amb entusiasme i sensibilitat.

Us vull agrair a tots la vostra dedicació, la vostra feina, el vostre suport, tot allò que cadascun de vosaltres, des de la vostra posició i les vostres possibilitats, heu aportat i que han fet i fan possible tot el bé que es fa des de Càritas Figueres.

Tinc la recança de saber que, en moltes ocasions, no he estat prou a prop vostre durant aquests vuit anys; en descàrrec meu, només puc dir que m'he centrat en allò que creia que podia aportar a l'entitat com a president i fer-ho el millor possible.

M'acomiado de tots amb una gran abraçada i us encoratjo a seguir ajudant aquells que avui ho necessiten, no oblideu que tot i ser el braç solidari de l'església catòlica, més enllà de les creences de cadascú, Càritas és una casa oberta a tots aquells que les circumstàncies han situat en un mal moment, a tots aquells que senten una mancança, a tots aquells que han perdut l'esperança... No és tant el que creiem o la voluntat de creure el que ens defineix sinó la convicció que el camí de Crist és un missatge universal de bé, on cabem totes les persones que volem un món just on tothom pugui viure amb dignitat.

No em vull oblidar de fer públic un agraïment particular a aquells que durant aquests dos mandats han estat més a prop meu, en especial a en Vicenç Rovira per la seva lleialtat; i també a en Xavier Roca i l'Alfons Gumbau pel seu suport als inicis i a mossèn Miquel Àngel per haver-me ajudat a reconciliar-me amb una part de mi.

Moltes gràcies a tots per tot el que m'heu donat i molta sort!