Poc falta perquè el 5 d'agost la flama olímpica brilli al Brasil i doni inici als Jocs Olímpics de 2016. I perquè no et perdis detall de tot el que passarà durant aquesta jornada, a continuació t'anomenem les competicions que arrenquen el proper 6 d'agost, un dia després de la inauguració dels Jocs de Rio. Els aficionats no s'han de perdre aquest dissabte el debut de Mireia Belmonte i Judit Ignacio en natació i el d'Alejandro Valverde i Purito Rodríguez a la prova de ciclisme en ruta.

El dissabte 6 d'agost comencen les competicions d'esports d'equips com el bàsquet i handbol, que s'allargaran fins al dia 21 i hoquei (fins al 19 d'agost). També aquest dissabte arrenquen les proves de boxa, que finalitzen 15 dies després.

El waterpolo també arrenca a les Olimpíades el dissabte 6 d'agost, i a més, ofereix el partit de preliminar masculina: Espanya - Itàlia (00:30).

Un dels esports que més afició desperta en les Olimpíades és la natació, que inicia les seves proves el dia 6 d'agost. En concret, aquest dia es disputen les proves de natació masculina 400 metres estil lliure, 400 metres combinat individual, 100 metres braça; i de natació femenina: 400 metres combinat individual, 4 x 100 metres relleus estil lliure, 100 metres papallona. Així que podrem veure el debut a les Olimpíades de Rio de Mireia Belmonte i de Judith Ignacio (a partir de les 16:00).

També els partits de tennis i rugbi es comencen a disputar aquest mateix dia.

Els amants del ciclisme en ruta tenen una cita el dissabte 6, ja que podran veure a Alejandro Valverde i Purito Rodríguez en busca de les medalles (12:30).

També es dóna el tret de sortida el 6 d'agost a les disciplines d'hípica, esgrima, judo i gimnàstica artística.

Altres esports que arrenquen just un dia després de la inauguració dels Jocs Olímpics són: tennis de taula (fins al 17 d'agost), voleibol (fins al 21) i vòlei platja (fins al 18).