Durant la primera ronda de la prova d'atletisme de 5.000 metres en els Jocs Olímpics de Rio, la neozelandesa Nikki Hamblin va ensopegar i va caure a terra, provocant que l'atleta nord-americana Abbey D'Agostino caigués després d'ella. Va ser la mateixa D'Agostino la que va ajudar a la seva companya a aixecar-se i continuar la cursa.

Poc després, la nord-americana es va adonar d'un fort dolor al genoll que la va portar a llançar-se a terra de nou. Fent gala d'un gran companyerisme, Hamblin va animar la seva rival a aixecar-se de nou i acabar la prova.

Hamblin va quedar penúltima amb un temps de 16: 43.361 i D'Agostino la va seguir amb l'últim lloc després de creuar la meta amb un crono de 17: 10.02 en una cursa que va ser dominada per l'etíop Almaz Ayana. La oceànica va esperar la seva companya a la meta, on es van fondre en una abraçada final. Després de finalitzar la prova D'agostino va haver de retirar-se del recinte en cadira de rodes.

Malgrat obtenir uns resultats que les va allunyar de la final, el jurat va voler premiar la gran esportivitat de les dues dones, de manera que finalment les van classificar per a la prova de divendres. Les dues atletes podran participar en la competició sempre que la seva condició física li ho permeti.