El nord-americà Michael Phelps, l'home rècord dels Jocs Olímpics, s'ha acomiadat amb tots els a l'Estadi Aquàtic de Rio de Janeiro, on el 'Tauró de Baltimore' ha tancat aquest diumenge a la matinada el seu palmarès olímpic amb la conquesta de la seva medalla número 28.

Amagat sota la caputxa del seu abric, amb una tovallola blanca envoltant el seu coll, les ulleres acomodades sobre el front i uns cascos d'enormes dimensions cobrint les seves orelles Phelps ha comparegut per última vegada davant dels seus aficionats.

A Brasil, el nedador ha completat el seu historial olímpic, amb una inassolible xifra de 28 metalls (23 d'or, 3 de plata i 2 de bronze). Sis d'elles les ha mossegat en els últims dies a la ciutat carioca. Ha guanyat en 200 papallona, 200 estils i els relleus 4x100 i 4x200 lliure i 4x100 estils. Només 'va fallar' en la final dels 100 papallona. El seu admirador Joseph Schooling (Singapur) va aconseguir la paret abans que ell i li va obligar a conformar-se amb el subcampionat.

En la prèvia de la jornada que va tancar la competició de natació a la ciutat carioca, no obstant això, Michael Phelps havia advertit que estava "preparat" per escriure d'aquesta manera el capítol final de la seva carrera. "Tothom em pregunta si seguiré. No! Em quedo com estic. No vull nedar més. Vaig tornar per acomiadar-me i estic content amb aquest comiat", va exposar.

Llavors no sabia que li quedava un or més que agregar a les seves conquestes. Ha sigut en el relleu 4x100 estils, al costat dels seus compatriotes Ryan Murphy, Cody Miller i Adrian Nathan. Phelps ha sigut el responsable de completar la tercera posta i amb ella ha contibuït a posar la rúbrica a un nou rècord olímpic, amb un crono final de 3:27.95.

Després, ha abandonat la piscina sumit en l'emoció de qui ha de dir adéu. Sentiments similars als que experimentaven a la graderia els seus familiars mentre el seu fill, el petit Boomer, romania aliè al comiat en braços de la seva mare.

Acaba la cerimònia d'entrega, els afeccionats han reclamat la presència de Phelps, per a qui tenien reservada la la gran ovació de la nit davant l'emoció del nedador.