La selecció femenina de bàsquet d'Espanya, actual subcampiona mundial, va debutar aquest diumenge en els Jocs Olímpics amb una treballada victòria per 59-65 enfront Sèrbia, vigent campiona europea, en un partit dur en què les noies de Lucas Mondelo tan sols van aconseguir avantatge arribat el darrer quart.

Les espanyoles, malgrat que van comptar amb l'efectivitat de la pivot Astou Ndour, que va aconseguir fer oblidar per alguns moments l'absència de Sancho Little, van sentir la falta d'una Alba Torrens que no estava en el seu millor dia. La va substituir Marta Xargay, en la segona part, i la gironina va contribuir amb les seves cistelles decisives a retornar la confiança de l'equip. Xargay va acabar el partit com a màxima anotadora per les espanyoles amb quinze punts.

Després de disputar-se la primera ronda, el Grup B té a Estats Units com a líder, després derrotar per 121-56 a Senegal, seguit per Canadà, que el dissabte va vèncer per 90-68 a Xina, i per Espanya, totes amb dos punts.

Fitxa tècnica:

59. Sèrbia: Nevena Javanovic (5), Jelena Milovanovic (17), Milica Dabovic (4), Ana Dabovic, Danielle Page (14) -cinc inicial-, Tamara Radocaj (2), Sonja Petrovic (12), Sasa Cado (3), Dejana Batulija (2), Alexsandra Crvendakic i Dragana Stankovic.

Entrenador: Marina Maljkovoc.

65. Espanya: Laura Nicholls (6), Alba Torrens (7), Laia Palau (7), Anna Cruz (13), Astou Ndour (11) -cinc inicial-, Silvia Domínguez (6), Marta Xargay (15), Laura Gil i Lucila Pascua.

Entrenador: Lucas Mondelo.

Àrbitres: Roberto Vázquez (PUR), Piotr Pastusiak (POL) y Natalia Cuello (DOM).

Incidències: Partit del grup B del torneig olímpic dels Jocs de Rio disputat a l'Arena de la Juventud de Rio.