El Mirador Photo a Garrigàs es convertirà, per sisè any consecutiu, en un espai de trobada per compartir experiències entorn del sector fotogràfic, “amb un pes important de les activitats populars, per implicar el poble de manera activa”, destaca Lluís Carballo, membre de l’organització. Diumenge passat es va donar el tret de sortida, a l’edició d’enguany, amb un taller de tècniques manuals de fotografia amb telèfons intel·ligents i la inauguració de l’exposició Camins de Rafel Bosch, que va ser un èxit. El gruix principal d’activitats es concentrarà durant aquest cap de setmana, quan s’han programat una sèrie d’activitats posant èmfasi en el món de la fotografia com ponències de diferents fotògrafs: Marc Collell i Xavier Salvador, Eduard Marquès, Robin Towsen, sobre diferents aspectes de la fotografia, exposicions i presentació de treballs fotogràfics d’aficionats amb un sopar popular. Pel diumenge al matí s’ha programat una gimcana fotogràfica amb diversos premis.

El Festival Mirador Photo, promocionat per l’Ajuntament de Garrigàs i l’Inspai (Diputació de Girona), neix d’una iniciativa popular i és un punt de trobada on professionals, artistes i aficionats a la fotografia puguin compartir el seu treball, els seus projectes, les seves idees, les seves aficions i les seves il·lusions.

La pretensió de l’Ajuntament és que sigui un festival on es pugui gaudir, viure i sentir la fotografia d’una manera popular i senzilla, en un entorn rural, sense cap més esperit de lucre ni benefici que enriquir-se compartint els treballs i projectes de tots aquells que estimen la fotografia i que la volen fer més accessible socialment, per això, des de fa dues edicions, ha cedit l’organització a un grup de voluntaris aficionats a la fotografia del municipi. Enguany Lluís Carballo, Gabriele Ferrini i Lluís Laporta han liderat, gestionat i preparat tota la programació, conjuntament amb altres voluntaris col·laboradors.

Activitats populars

Aquest diumenge, després de la gimcana fotogràfica popular que es farà a les deu del matí, hi haurà activitats per a la família com ara inflables i una cambra fosca gegant de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Entre les dotze del migdia i les dues de la tarda s’oferirà al públic tastets de vins amb cinc cellers de l’Empordà i productes locals.