El primer diumenge del mes de juny, Terrades torna a omplir-se de cireres, que seran, un any més, excel·lents, assegura l’alcalde Isidre Felip. Arriba la 22a Fira de la Cirera que combina la venda del seu producte autòcton amb un ampli ventall d’activitats enmig d’un paisatge que es vol potenciar: “Volem que la gent de la comarca vingui a visitar Terrades, però també que gaudeixin del nostre entorn i de la natura que ens envolta”, destaca Felip.

Una dotzena de productors del poble posen a la venda més de 3.500 quilos de cireres, producte autòcton, conreat al poble. “Tenim una vintena de varietats al poble que arriben per la fira amb una qualitat excel·lent”. Les cireres es venen en caixes unificades de 2 quilos i 2,5 quilos, al mateix preu. Normalment, el preu s’acaba de decidir els darrers dies, abans de la Fira.

Per complementar l’oferta, un any més, s’instal·laran les parades de diferents productes relacionats amb l’artesania i l’alimentació. Aquest any hi haurà més parades, una setantena en total i, per aquest motiu, “ocuparan la plaça, els carrers del voltant i també en posarem algunes a la part de dar­rere del poble, a la zona antiga, perquè el visitant conegui també aquesta altra part del poble” comenta l’alcalde.

A més de la venda de cireres, s’han programat altres activitats per a la mainada com ara el concurs de pintura ràpida i els inflables. Entre les activitats més populars hi haurà, com ja es va fer l’any passat, al migdia, animació amb el grup Xaranga Bufatramuntana. La programació més tradicional continuarà a les cinc de la tarda amb una audició de sardanes a càrrec de La Principal de Porqueres que servirà per tancar la festa.

La cursa incorpora una mitja marató de muntanya

L’Ajuntament de Terrades amb la col·laboració de l’Associació Aferrats organitzen, aquest diumenge dia 3 de juny a partir de dos quarts de nou del matí, la setena edició de la cursa-marxa de muntanya Cirera de Terrades. La novetat principal d’enguany és que incorporaran una mitja marató, de 21 km, que només es podrà fer corrent i on hi haurà premis per als tres primers classificats en categoria masculina i femenina.

Pels que vulguin un recorregut menys exigent, n’hi ha un de 13 km que es podrà fer corrent o caminant i que també comptarà amb premis per als que pugin al podi. La major part del recorregut és a través de corriols -el punt més alt és l’ermita de Santa Magdalena- i hi haurà entre dos i tres avituallaments segons la modalitat que s’esculli.

Entre 8 i 15 euros

El tret de sortida de la Cirera de Ter­rades serà en el refugi dels Caçadors i el preu de les inscripcions, segons si es fa de manera anticipada o en quina prova s’apunti, va dels 8 als 15 euros. Les inscripcions segueixen obertes al web www.curses.cat i per ampliar la informació de l’activitat podeu entrar a cursa-marxamuntanyacireradeterrades.blogspot.com.es.

Servei de dutxa i entrepans

Un cop acabada la prova hi haurà, per als participants, servei de dutxa i entrepà de botifarra a la brasa, entrepà vegà, beguda, cireres de Terrades i obsequi commemoratiu.