Dissabte arriba a Vilanova de la Muga la 7a edició de la Fira del Clown, un festival de pallassos i pallasses, que interpreten altres gèneres com el circ, la mà?gia i la música, destinat, en especial, al públic familiar. Durant el dia s’oferiran prop d’una vintena d’espectacles i tallers, tots ells relacionats amb les arts circenses. El pallasso i polític Jordi Pesarrodona rebrà? el Guardó Pallasso de l’Any 2018 en reconeixement a la seva trajectòria professional, així com per la seva defensa als drets democràtics i la rellevància que va suposar la seva imatge amb el nas vermell, complement identificatiu de la figura dels pallassos i de les pallasses.

Dissabte a les 18.30 hores, la fira homenatja el pallasso i polític Jordi Pesarrodona amb el Guardó Pallasso de l’Any 2018 que premia iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquin per la seva importància, trajectòria o repercussió en el món del pallasso i/o en la Fira del Clown. Anteriorment han estat guardonats el pallasso Claret Papiol, la pallassa Pepa Plana o l’ONG Pallassos Sense Fronteres (2015). L’acte es farà al Passeig Empordà.

Durant tot el dia, les actuacions es distribueixen en diversos escenaris on es descobriran les darreres creacions de companyies i pallassos de gran renom, com Cia. Passabarret, Sabanni, Jam, Pere Hosta, Fèlix Brunet, Circ Xic, Circo Los, els Tallers de Circ a càrrec de l’Escola de Circ de la Bisbal, o el presentador d’enguany, el pallasso Pep Callau, speaker oficial del FC Barcelona. Diferents tipus d’espectacles i tallers ompliran la programació de dissabte.

Dissabte a les 17.00 hores tindrà lloc una de les activitat més esperada que s’organitza per cinquè any consecutiu, serà la divertida Cursa de Sabatots Memorial Joan Montanyes, en què pallassos i pallasses d’arreu cor­reran amb les mítiques sabates que els caracteritzen i amb dues úniques finalitats; homenatjar el Pallasso Monti i arribar a la meta sense fer el ridícul! Tothom s’hi pot apuntar. L’activitat que s’adreça a un públic familiar es farà a la plaça Major.