Una vintena de cuiners i cuineres d'arreu de Catalunya que comparteixen la filosofia d'slow food i KM 0 s'han reunit fa uns dies a Figueres per celebrar una jornada centrada en aquest tipus de gastronomia.

L'amfitrió de la jornada va ser Òscar Bigas, el propietari del restaurant Integral de Figueres. Per començar amb bon peu la jornada, el diumenge 6 de maig el restaurador va oferir als participants una proposta gastronòmica vegana composta per vuit plats plens de sabor, passió i textures. El propietari apunta que aquestes accions donen opció als cuiners per provar la cuina vegana i de proximitat i que "permeten obrir opcions al món de la restauració".

L'endemà al matí va ser el torn de les activitats. Primer de tot, es va organitzar una visita per descobrir les vinyes i terrenys del Celler la Gutina, de Sant Climent Sescebes. En acabar la visita, van poder compartir projectes i accions que estan duent a terme els restauradors com a grups. Després, va ser el torn d'entrar al celler, on van fer un esmorzar organitzat per Mengívol.

La següent parada va ser Pals, on Albert Grassot va explicar les característiques de "l'Arròs Estany de Pals", un projecte respectuós amb el medi que vol obtenir un producte ecològic de qualitat.

L'última parada va ser el restaurant Sol Blanc, del mateix municipi. Allà es va poder tastar les varietats Nembo i Bahía de l'Arròs Estany de Pals, que abans havien vist a terra, acompanyant-los de vins naturals de Cosmic Vinyaters i Carriel dels Vilars.