Seixanta-quatre cinemes d'arreu de Catalunya, entre ells els de la comarca, han donat el tret de sortida aquest dilluns a la 14a Festa del Cinema, que fins dimecres oferirà entrades a 2,90 euros en més de mig miler de pantalles. De nou, la iniciativa ofereix tiquets a un preu reduït per a poder veure les últimes estrenes cinematogràfiques. La festa, que s'organitza a tot l'Estat en 342 sales, aposta en aquesta edició pel públic jove i, per això, s'han organitzat activitats perquè puguin descobrir "la màgia" del cinema. Per adquirir les entrades el públic ha d'acreditar-se al web de l'activitat, excepte els menors de 14 anys i els majors de 60 anys.

La primera jornada de la festa preveu reunir el màxim nombre d'espectadors aquest vespre, tot i que al llarg de la tarda l'afluència de públic ha estat més alta que en un dilluns habitual. Segons han indicat des de la direcció dels multicinemes Cinesa Diagonal, s'espera que el dia amb més públic sigui dimecres a la tarda i a la nit. Un moment en què la sala calcula doblar el nombre d'espectadors respecte altres dimecres de la primavera.

La tarda de la primera jornada de la Festa del Cinema ha estat un degoteig constant de persones que arribaven a les sales, sobretot a partir de les sis de la tarda. Als multicinemes Cinesa Diagonal s'hi ha acostat tota mena d'amants del setè art, des de persones que venien soles, parelles, gent gran, grups d'amics, famílies senceres o grups d'infants que sortien de l'escola. La majoria han arribat a la taquilla sabent que avui començava la promoció, però també hi ha hagut algun assistent a qui han sorprès amb el preu especial de les entrades. A la cua per comprar les entrades hi havia qui també ha aprofitat per adquirir tiquets per a diverses pel·lícules i dies. "Venim al cinema pel preu, a més podem encadenar diverses pel·lícules", ha explicat l'ACN un dels assistents, Àlex.

Una de les assistents, Genina, s'ha mostrat contundent i ha dit que els dies que "és més car no ve mai" i que a la seva família tots aprofiten ara per anar al cinema perquè "té un molt bon preu". En la mateixa línia, en Toni, ha assegurat que ha decidit anar al cinema perquè és més econòmic, ho gaudeixes "més" i perquè "el cap de setmana és una bogeria". En Toni ha anat al cinema a Barcelona, perquè al seu municipi no hi ha cap sala, amb la seva parella a veure '12 valientes'.

Per contra, un dels assistents, Artiom Gevandian, ha manifestat que no troba car el preu de les entrades però que sí el del menjar que s'hi ven. Gevandian ha anat a veure , 'Vengadores: Infinity War' perquè "feia temps que esperava" la cinta.

Del 7 al 9 de maig, els espectadors trobaran a les sales tota mena de propostes per a tots els gustos. Així es projecten pel·lícules com '12 valientes', 'Vengadores: Infinity War', 'Tomb Raider', 'Sexpact', 'Mi querida cofradía', 'Lucky' o 'Bailando con la vida'.

La Festa del Cinema és una iniciativa del sector organitzada per la Federació de Distribuïdors Cinematogràfics, la federació de cinemes de l'Estat i l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals. L'activitat busca fomentar l'assistència a les sales de cinema com a hàbit social i cultural.

La primera edició es va celebrar l'any 2009, des de llavors més de 19 milions d'espectadors d'arreu de l'estat espanyol han participat dels 13 esdeveniments que s'han impulsat fins ara. Els films més vists han estat '8 apellidos Vascos', 'Un Monstruo viene a verme' i 'Drácula. La Leyenda jamás contada'.