El grup figuerenc Taller de Teatre estrena la nit del dissabte 21 d'abril (21.00h), a la Cate, la seva versió de l'obra 'M'esperaràs?' de Carles Alberola, funció que repetirà el diumenge 22 (18.00h). Aquest és el tercer espectacle que el grup presenta en els darrers sis mesos.

L'espectacle que ara s'estrena segueix la línia de comèdia que tants bons resultats va tenir amb la recent reposada 'Fuita', acomiadada dels escenaris el passat desembre. Precisament són els mateixos actors, Txema Alabert, Marta Juan, Rubèn Gifreu i Maria Elena Heredia, els que s'endinsen en el complex món de les relacions de parella per a interpretar aquest M'esperaràs, espectacle que ha estat dirigit per Jaume Alsina.

És el seu director que explica: "A l’hora de buscar un text per al nou espectacle de Taller de Teatre, teníem clar que volíem fer una altra comèdia, però que no fos una comèdia qualsevol, i M’esperaràs? no ho és, malgrat ser una comèdia romàntica. El text és ple d’ironia, dobles sentits i frases punyents: aquest es el tipus humor que els personatges carreguen sobre les seves espatlles. Un sentit de l’humor en el qual, com a empordanesos, ens sentim molt identificats".

Aquest brillant text va ser escrit per Carles Alberola (Alzira, 1964), un prolífic autor titulat per l'Escola Superior d'Art Dramàtic i Dansa de València que, a partir de 1989 començà a simultanejar l'escriptura, la direcció i la interpretació. La més coneguda de les seves obres és Besos¸la qual tingué un gran èxit a Barcelona i Madrid.

M'esperaràs? és el darrer dels seus treballs i amb ell va obtenir el Premi Palanca i Roca, de la Ciutat d'Alzira l'any 2013; és tracta doncs d'un text modern, que el mateix autor va dirigir i protagonitzar el 2014, en l'estrena que en va fer el grup Albena Teatre.

L'argument de M'esperaràs? és senzill: Dos amics queden per sopar. D’una banda, hi ha en Rubén, l’amfitrió, professor universitari i, d’alguna manera, un fracassat. De l’altra, en Jaume, ric, triomfador i un seductor empedreït, a qui acompanyen la Raquel, la seva dona, i la germana d’aquesta, la Pilar a qui han convidat amb l’objectiu que conegui en Rubén, ja que els dos tenen en comú que els han deixat les respectives parelles i cap dels dos no ha acabat de refer la seva vida...

Encara no s'ha pogut asseure a taula que comencen els girs insospitats i els embolics entre tots quatre: amors creuats, infidelitats no confessades..., tot amanit amb un bon còctel d’acudits que fan de l’obra un viver d’emocions i situacions divertides que engresquen l'espectador.

El passat 1 de desembre, Taller de Teatre va acomiadar la seva versió de Fuita, després de diverses representacions i especialment després de ser àmpliament guardonada al XXIX Concurs de grups amateurs de Teatre "Ciutat de Tàrrega", un dels certàmens referents a Catalunya dins de l'àmbit amateur, en el qual va obtenir quatre reconeixements: Primer premi dels Premis Actrius Principals, per a Marta Juan; segon premi dels Premis Actors Principals, per a Josep Mª Alabert, i dos segons llocs en els Premis de muntatge i presentació escènic, i en els Premis al millor Grup de Teatre.

El 23 de febrer, Taller de Teatre va produir i representar l'espectacle Viure en l'alquimia del ser¸ a partir de textos de Josep Palau i Fabre, en el centenari del seu naixement i coincidint en el desè aniversari de la seva mort. L'espectacle, també representat a la Cate, va ser dirigit per Magda Bosch, que també signava el guió.

La setmana vinent estrena el nou espectacle, M'esperaràs? les entrades del qual es poden adquirir els dijous a la taquilla del Teatre Jardí, i els dies de funció, a les taquilles de la Cate.

M'esperaràs? te la següent