Després de 13 mesos i 136 actes, aquest diumenge Figueres clou la Capitalitat de la Sardana amb la inauguració d´una escultura de l´artista de Colera, Núria Surribas, i l´estrena d´un espectacle de producció pròpia, 'Triple Picat', a les 7 de la tarda a l´església de Sant Pere. Serà un muntatge de gran volada que ens remet a tres dels pilars de la sardana, Pep Ventura, Miquel Pardàs i Andreu Toron, ideat pel tenora Jordi Molina on participaran seixanta músics procedents de la Jove Orquestra de Figueres, l´Orquestra de Cambra Empordanet de Torroella de Montgrí; del Conservatori de Perpinyà i de Blanes. També col·labora l´actriu Cristina Cervià.

En aquest concert, d´accés gratuït, es podran escoltar peces de Pep Ventura, amb qui Molina se sent identificat pel seu "esperit inquiet", i de compositors contemporanis a ell com Albert Cotó. "Hem volgut ser molt fidels a l´original, transgredint des del respecte", apunta Molina.

La presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, Montserrat Mauné, es mostra molt emocionada amb aquesta cloenda que, de fet, s´iniciarà el mateix diumenge a les 11 del matí amb una cercavila festiva des de la Rambla fins a la plaça de la Música, on s´inaugurarà una escultura de Sur­ribas. Allí, es farà una audició de sardanes on s´interpretaran peces dels compositors que donen nom als carrers del barri.

Així es tancaran molts mesos d´actes que, a parer del regidor de Cultura Popular Quim Felip, han permès viure "un any intens i ple d´emocions". La voluntat, afirma, és mantenir el compromís amb la cultura popular a la qual, a partir d´ara, es dedicarà una programació pròpia. També es treballa en un projecte molt ambiciós.