Mala Broma és una comèdia negra amb tots els ingredients per convertir-se en un nou clàssic. Una obra de Jordi Casanovas, dirigida per Marc Angelet. Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz són els protagonistes d’una història en què la intriga, l’humor i la mala bava van agafats de la mà i posen al límit els seus personatges. Es pot veure aquest divendres 2 de març, a la Cate, a les 21.00 hores.

El punt de partida és el retrobament, després de 20 anys, de l’Òscar i l’Ernest. Mentre esperen l’Anna, la parella de l’Òscar, passen el temps fent bromes telefòniques com quan eren joves i feien un programa de ràdio d’humor a la universitat. Tot i que han seguit camins diferents, s’envegen mútuament, però cap dels dos ho vol admetre. Ara un d’ells ja ha triomfat com a humorista però l’altre ha fracassat com a periodista. S’acaben desafiant per veure qui dels dos és capaç de fer l’humor més arriscat i fan una juguesca al voltant d’un tema que els apassiona: els límits de l’humor. Serà capaç el periodista de fer la broma més forta que pugui imaginar a la seva dona? Es pot fer broma de tot?

Rols de gènere

Aquestes són algunes de les preguntes que es llancen a l’espectador per fer-lo reflexionar sobre els limits de l’humor i quins són els rols que juguen els homes i les dones en la societat.

Per l'autor l’objectiu és obrir una reflexió entre el públic, per a què es preguntin quin tipus de persona són en funció de què el ofèn i què no. Aquesta reflexió es desencadenarà a partir del comportament de cadascun dels tres protagonistes, ja que cadascun d’ells defensen un tipus d'humor diferent, “des de les bromes més intel·ligents a les més negres i gamberres”, detalla l’autor, que vol generar preguntes, insisteix, destacant especialment que el text també busca debatre entorn els rols de gènere i quin tipus de bromes estan permeses entre el homes vers les dones i a la inversa.

Comèdia negra

L’obra té un punt de comèdia negra ja que els personatges parteixen d'escenes tràgiques on ho passen malament però alhora fan riure molt. Aquesta combinació, precisament, ha estat el punt que més ha treballat el director a l’hora de dur el text a l’escenari.