Els amants de la bona taula estan d'enhorabona, ja que per sisè any consecutiu tornen els Sopars Maridats. Els restaurants integrants a la Cuina del Vent i a La Cuina de l'Empordanet s'han unit a cellers de la Denominació d'Origen (DO) Empordà en aquesta campanya que permet gaudir de la gastronomia en un sentit total. Tal com expliquen els seus impulsors, el “binomi format per un cuiner i un cellerer ha treballat conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que conformen el menú”.

En aquesta edició, s'han programat fins a trenta-un maridatges entre restaurants de l'Alt i del Baix Empordà, integrants dels dos col·lectius, amb una desena de cellers de la DO Empordà que cada divendres, del 2 de març al 15 de juny, uniran esforços per “portar el paisatge de l'Empordà” a la taula. L'estrena serà aquest cap de setmana amb dues propostes simultànies. D'una banda, el restaurant Can Jeroni de Figueres i Mas Llunes, i de l'altra, el Sa Punta de Pals amb Roig Parals.

Pa amb tomata

De la mateixa manera que en edicions anteriors, tots els Sopars Maridats tindran un element comú. El pa amb tomata prendrà el relleu a la croqueta de l'any passat i serà presentat en versions diverses i sempre acompanyat amb oli de la DOP Empordà.

Els restaurants que participen en aquesta edició, a banda dels que s'estrenen divendres són: La Plaça de Madremanya, El Molí de Pont de Molins, El Roser 2 de l'Escala, La Fornal dels Ferrers de Ter­rades, Es Portal de Pals, Aradi de Platja d'Aro, Bo.TIC de Corçà, Reina de Portlligat de Mollet de Peralada, La Gamba de Palamós, Duran de Figueres, Els Tinars de Llagostera, Els Pescadors de Llançà, Vicus de Pals, La Cuina d'en Norat de Roses, Casamar de Llafranc, Aigua Blava de Begur, Antavina de Figueres, Terramar de Llafranc, La Calèndula de Regencós, Emporium de Castelló d'Empúries, La Costa de la Platja de Pals, Sa Cova de Platja d'Aro, La Xicra de Palafrugell, Amiel & Molins de Pont de Molins, Mas dels Arcs de Palamós, Llevant de Llafranç, Aurum de Platja d'Aro, Mas de Torrent de Torrent i Voramar de Portbou. I els cellers són Arché Pagés, Mas Llunes, Hugas de Batlle, Bodegues Trobat, Martín Faixó, Espolla, Clos d'Agon, Celler Gerisenca, Ter­ra Remota, Porta de l'Albera, Mas Oller, Vinyes d'Olivardots, *la Vinyeta, Martí Fabra, Arché Pagès, Espelt, Pere Guardiola, Vinyes dels Aspres, Mas Anglada, Masia Serra, Gelamà, d'en Guilla i Peralada.

Més informació al següent link