Pim Pam Pum, una de les colles de Roses amb més nombre de participants en la passada de Carnaval, ja està ultimant els detalls per afrontar les quatre passades que faran: la de divendres 9, dissabte 10, diumenge 11 i dilluns 12.

En aquesta festivitat tan important per a la vila de Roses, la Pim Pam Pum reunirà 174 membres, una vintena més que l'any passat. El grup reuneix una colla d'amics amb una mitjana d'edat entre els 25 i 45 anys, tot i que també hi ha nens.

Enguany la disfressa escollida gira entorn el màgic món d'Alícia. El matís diferenciador, però, és que no han escollit el conte de Disney, sinó l'adaptació cinematogràfica de Tim Burton. Així, els nois aniran vestits amb un frac de color negre, un gorro amb orelles de conill i alguns complements com ara un mocador i un rellotge. Les dones aniran amb un vestit de tul i un barret amb motius de la pel·lícula. “És dels anys que més elegants anirem”, apunta Jordi Pérez, un dels caps de colla. Els sis responsables de la colla fa mesos que treballen perquè tot surti rodat. Després de barraques de Roses, al mes d'agost, van fer una reunió per escollir la disfressa i, més endavant, van escollir les teles i van confeccionar el patró. A partir d'aquí, cada membre havia de confeccionar-se el vestit.

La caseta on creix l'Alícia

El melic de totes les colles carnavalesques és la carrossa. En el cas de la Pim Pam Pum, han optat per representar la casa on l'Alícia es fa gran. El sostre de la carrossa representa el seu cabell. També hi haurà el pati per on es passeja, i les cartes, un element recurrent a la pel·lícula. Per una finestra, també es podrà veure la cara de l'Alícia pintada en un vinil. “Confeccionar-la ha estat el que ens ha portat més feina, però també és una manera de viure el carnaval des de mesos abans”, asseguren els organitzadors, que l'estan preparant des del mes d'octubre.

“A la nostra colla, cadascú s'encarrega d'una cosa i sempre acaba sortint bé. M'agrada sentir-me part de l'organització”, diu Pérez.

Ara mateix només queda acabar d'enllestir els últims detalls de pintura i, com cada any, gaudir del Carnaval d'una manera sana i responsable, que és el principal objectiu.